Ziua Națională a fost marcată în majoritatea școlilor careiene

• publicat la: 5 decembrie 2022
Ziua Națională a fost marcată în majoritatea școlilor careiene

Ziua Națională a României a fost sărbătorită în majoritatea unităților școlare din Carei. Acțiunile au avut loc în ajun de 1 decembrie pentru că urma  o perioadă de minivacanță.

Rezonând cu sunetul clopotelor de la Alba Iulia, elevii Liceului Teoretic, de la mic la mare, și-au împletit talentul cu emoția, într-un buchet de cântece, poezie și desene, înfășurate în tricolorul pe care s-au întipărit momentele istorice de acum 104 ani.

Clasele primare s-au reunit într-un spectacol aniversar, poezia, cântecul și dansul fiind ingredientele de bază ale succesului acestuia. Însuflețirea, candoarea și cristalinul vocilor copilăriei au contribuit în mare măsură la această reușită.

Ansamblul ”Crenguța” al liceului, acompaniat de instrumentiștii coordonați de prof. Vlad Pașca a asigurat momentul muzical, elevii Bogdan Fodor, Ingrid Ciocotișan și Kozma Vivien au transmis emoția poeziei, contextul istoric a fost dezvăluit prin prezentările susținute de elevii Toth Vanessa și Bogdan Luca, precum și de Patricia Farcău și Teodora Saitos, iar desenele expuse, aparținând elevilor liceului, cât și colajul ce reunește imagini reprezentative din regiunile țării, realizat de elevii clasei a VII-a A, au întregit această imagine de sărbătoare a zilei. Totodată, proiectul ”Mari români”, realizat de Goraș Mihaela și Rebeleș Arlette a venit să încununeze activitatea cu figuri reprezentative ale spațiului românesc.

Elevii au fost coordonați de doamnele învățătoare de la ciclul primar, precum și de profesoarele  Cosmina Chiorean, Erli Maria Tunde, Monica Mădăras, Liliana Sorian.

.

Elevii Școlii Gimnaziale „Vasile Lucaciu ” din Carei au sărbătorit Ziua Națională a României printr-o serie de activități cultural-educative.

Astfel, elevii clasei a IV-a A coordonați de doamna învățătoare Șuth Renata , au realizat un program amplu de poezii și cântece dedicate acestei zile, activități în parteneriat-româncuțele și românașii clasei a IV a A și preșcolarii din Grupa Buburuzelor GPP Nr.3 Carei.

Elevii clasei a III a A au sărbătorit ziua de 1 Decembrie. Cu acest prilej au recitat poezii, au cântat cantece patriotice și au realizat un colaj cu cele mai frumoase imagini din România, coordonați de doamna Blideran Florica.

Elevii claselor de gimnaziu : a VA, a VC, a VII C au sărbătorit 1 Decembrie în cadrul parteneriatului ” Unitate ín diversitate” ,coordonați de doamna profesoară Ludescher Anamaria.

 Elevii claselor a VII A și a VIII B au marcat ziua de 1 Decembrie în sala festivă, coordonați de doamnele : Mădăras Monica, Graz Gabriela și Mărcuș Johanna.

Activități interactive au fost și în clasele a VI A, a V B, I A, clasa pregătitoare, secția română, elevii fiind coordonați de doamnele profesoare : Olea Miorița, Tuns Roxana, Hendea Monica, Trînc Laura.

.
.
.
.
.
.
La Liceul Tehnologic Iuliu Maniu, programul dedicat Zilei Naționale a fost coordonat de profesoara Lavinia Zota și s-a desfășurat în Sala Festivă.
.
Elevii de la Școala Gimnazială nr.1 Carei au marcat în avans Ziua Națională la bustul regelui Ferdinand.
.
.
.
Celelalte unități școlare  nu au afișat niciun program pentru Ziua Națională.
.
Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu