Ziua Națională marcată sobru la Carei. UDMR și AUR nu au depus coroane de flori

• publicat la: 1 decembrie 2022
Ziua Națională marcată sobru la Carei. UDMR și AUR nu au depus coroane de flori

Ziua  Națională a fost marcată sobru la Carei. Până și într-un orășel ca Aleșd din județul Bihor e posibilă o defilare a detașamentelor militare, la fel și în orașele din județele Harghita sau Covasna. În municipiul Carei nu se dorește. Propunem Prefecturii județului Satu Mare ca să marcheze Ziua Națională rând pe rând în fiecare oraș din județ, poate așa vor avea și careienii parte de o Zi Națională marcată mai festiv.

Ceremonia a început cu intonarea Imnului de Stat.

Despre semnificația Zilei Naționale a vorbit Bogdan Georgescu, directorul Direcției de Cultură Carei.

Un sobor de preoți a oficiat un Te Deum iar apoi s-au depus coroane de flori din partea Primăriei Carei, a cadrelor militare din cadrul MAI, a Asociației cadrelor  militare în rezervă, a partidelor politice, PNL,PSD și Forța Dreptei precum și a Asociațiilor Unirea 2009, ASTRA Despărțământul Aurel Coza  și Avram Iancu filiala Carei. UDMR, AUR și USR nu au depus coroane de flori.

Nici în acest an UDMR nu a binevoit să depună o coroană de flori de Ziua Națională a statului care le dă zeci de milioane de lei anual pentru activități, chiar subversive la adresa poporului român.

Un scurt moment artistic a fost asigurat de către elevi de la Casa de Cultură îndrumați de Raluca Păvăluc.

Elevele Maria Balica de la Liceul Teoretic și Claudia Silaghi de la Liceul Tehnologic Iuliu Maniu au avut 2 intervenții muzicale din folclorul românesc patriotic iar la final, grupul de moațe din Marna Nouă a colindat.

GALERIE FOTO

Buletin de Carei


Lasati un comentariu