Burse Români pentru Români acordate de asociațiile Calea Neamului și Grai Străbun

• publicat la: 5 ianuarie 2023
Burse Români pentru Români acordate de asociațiile Calea Neamului și Grai Străbun

Semne bune anul are!  Anunțăm cu mare bucurie că am reușit să dăruim bursele Români pentru Români tuturor copiilor înscriși în program, ba mai mult am mai adăugat încă cinci tineri, acordând până de Sfântul Ștefan, 65 de burse (vedeți în comentarii dovada plăților, sumele multiplu de 500 lei, însemnând că respectiva familie are doi, respectiv 3 copii).

Inițiativa Asociației Calea Neamului și a Grupului Grai Străbun are misiunea de a sprijini învățământul în limba română din Covasna, Harghita, Mureș, Satu-Mare, iar fondurile sunt donate în contul Asociației Calea Neamului RO77BRDE080SV91101760800 (dedicat exclusiv burselor și acțiunilor pentru copii) de către români din țară și diaspora. Bursele sunt în valoare de 500 de lei si se acordă de trei ori pe an, în preajma Sfintelor Sărbători ale Paștelui, în toamnă, odată cu începerea școlii și de Crăciun. Mulțumim din tot sufletul românilor cu adevărat deosebiți care au trimis contribuția lor financiară pentru bursele din decembrie, aceștia fiind Viorel Nicolae, N. Lucian, Mihai, Adriana, Dr. Suslanescu, Elena Cati, Mircea Iulian, Vasile, Bogdan Adrian, C. Alexandra, N. Lucian, Elena, Marius Constantin, M. Elena, Ecaterina Kati, P. Adrian, Cristina Gabriela, D. Paul, I. Viorel, Alice Elena, P. Adrian, Cristea Ovidiu, B. Marian, Daniel Claudiu, Ciprian Daniel, Mihaela Ionuț, Un Român care s-a semnat ,,Doamne ajută România”, Romeo Dan, U. Daniel, Cristian Laurențiu, Ioan Vasile, N. Lucian, S. Cătălin, P. Claudiu, Georgian Petru, Vasile, Matei Dragoș, Codruța Gabriela, Lucian Petruț, Dan, Sorin Gheorghe, Dragoș Marius, Stefania Oana, Florentina, Mărgărit Eden, Mihaela, Cătălin, Lucian. Să le dea Dumnezeu răsplată cu mare mulțumire sufletească, sănătate și mult spor!

Scopul acestui demers este oprirea formării unui deșert etnic românesc în Arcul Intracarpatic, care se prefigurează a fi creat atât prin părăsirea de către români a acestui spațiu cât si prin deznaționalizarea lor, în principal prin pierderea limbii române.

Încurajăm astfel familiile românești, dar și pe cele mixte să-și înscrie copiii în clasele cu predare în limba română, să nu se mute cu domiciliul în alte județe, într-un cuvânt să rămână pe loc. Fiecare copil care se bucură de acesti bănuți și simte recunostința și dragostea noastră românească, contează.

Fiecare copil care merge să învețe în limba română este o baricadă națională, mai ales dacă și învață bine, mai ales dacă dovedește că în pofida unei situații materiale grele, face cinste învățământului în limba română. Fiecare elev contează, căci atunci când nu se îndeplineste numărul necesar, clasele, secțiile sau scolile cu predare în limba națională se desființează. De aceea chiar contează enorm fiecare ”soldat” de pe acest front, de pe acest aliniament al rezistenței naționale. Fiecare bursă devine în acest context o medalie pusă în pieptul lor de românași, o medalie acordată în semn de prețuire de către noi toți.

Ungaria investește anual zeci de milioane de euro în învățământul cu predare în limba maghiară din întreaga Transilvanie și nu numai. Sunt sute, poate mii de familii mixte care preferă să-și dea copiii la scoala în limba maghiară, tocmai pentru aceste ajutoare pe care le primesc.

Statul român nu face absolut nimic să compenseze acest lucru. Greul ne revine nouă, până când vom avea o clasă politică care își va da seama, că fără sprijin, românii din Covasna și Harghita nu vor putea rezista prea mult acolo. Cine își imaginează că fără Centrul țării, România va supraviețui, se înșeală.

Când se rupe țara din mijloc, se pulverizează totul, este o chestiune ce ține de siguranța națională, de o viziune a unei strategii naționale, destul de simplu de înțeles. Situația devine dramatică pe zi ce trece și în Mureș, unde UDMR a cucerit primării, inclusiv în Târgu-Mureș, în care românii sunt majoritari, nemaivorbind de Satu-Mare, de pe Graniță, unde UDMR controlează cam totul.

Bursele Români pentru Români sunt sustinute și prin partenerii noștri media, ActiveNews, redactor-șef, Victor Roncea , Cuvântul liber din Târgu-Mureș, prin doamna Mariana Cristescu și domnul Ioan Cismaș, Buletin de Carei, director, Ciută Daniela și Mesagerul de Covasna, director Maria Crețu-Graur.

Ne facem datoria de români, datoria de a îmbrățișa fiecare copil ce va alcătui Generația de mâine. Suntem Români pentru Români, așa cum am pornit în 2014 și mergem împreună cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc.

Mihai Târnoveanu

Lasati un comentariu