Cigányzenekar din Budapesta la Carei cu afiș exclusiv în limba maghiară. Nimic de Ziua Națională a României

• publicat la: 5 ianuarie 2023
Cigányzenekar din Budapesta la Carei cu afiș exclusiv în limba maghiară. Nimic de Ziua Națională a României

Ziua Culturii Naționale a României se marchează an de an la data de 15 ianuarie. În orice calendar , data de 15 ianuarie este înaintea datei de 22 ianuarie  și totuși, Casa de Cultură din cadrul Primăriei Carei pregătește un spectacol cu un ansamblu țigănesc din Budapesta de ziua culturii maghiare, 22 ianuarie.

,,Duminica, 22 ianuarie 2023, de la ora 16:00 va avea loc spectacolul susținut  de Budapest Gypsy Symphony Orchestra la Teatrul Municipal din Carei,, anunță sec Casa de Cultură, director Szucs Jozsef.

Afișul evenimentului este EXCLUSIV în LIMBA MAGHIARĂ, finanțatorii fiind Consiliul Județean Satu Mare și Primăria Satu Mare din România. Primăria Carei apare ca și partener și a preluat pe nemestecate afișul fără explicații în limba română. Probabil că nu discută ordinele primite.

Acesta este exemplul oferit de Pataki Csaba și Gabor Kereskenyi privind buna înțelegere și respectul reciproc dintre sătmăreni. Cei doi au uitat în ce țară trăiesc și ai cui demnitari sunt…teoretic ce-i drept. Doar în perioada hortystă 1940-1944 a fost interzisă limba română iar românii expulzați sau schingiuiți.

Guvernul PSD-PNL-UDMR  desconsideră cu orice ocazie românii din Transilvania mai ales din localitățile cu conducere din partea ONG-ului UDMR. Ca de obicei, Instituția Prefectului Satu Mare nu are nimic  de zis. Alianța politică mai presus de demnitate. La fel și în cazul politicienilor români din Carei.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu