Federația Maghiară de Fotbal interzice expunerea fularelor cu ,,Ungaria Mare,,

• publicat la: 26 ianuarie 2023
Federația Maghiară de Fotbal interzice expunerea fularelor cu ,,Ungaria Mare,,

Federația Maghiară de Fotbal (MLSZ) a anunțat interzicerea expunerii fularelor care prezintă harta „Ungariei Mari“, a informat postul de știri ungar Magyar Jelen, citat de Remix News.

În noiembrie 2022, cinci vecini ai Ungariei l-au condamnat pe premierul maghiar Viktor Orbán pentru purtarea fularului cu Ungaria Mare, susținând că acesta reprezintă o poziție revizionistă, dar Orbán a spus la acea vreme că nu există niciun motiv pentru a citi mai departe nimic în ea. Ulterior, premierul slovac Eduard Heger a ținut să-i ofere premierului ungar drept cadou un fular cu simbolurile Slovaciei.

Federația a fost întrebată despre motivul din spatele deciziei. MLSZ a spus că problema datează din martie 2022, când organizatorii unui meci Irlanda de Nord-Ungaria au încercat să ia fularele suporterilor maghiari. Acesta a adăugat că atât UEFA, cât și FIFA consideră că aceste fulare afișează un mesaj politic provocator.

„Inspectorii UEFA și FIFA pot interpreta aceste simboluri ca purtând un mesaj politic cu intenție provocatoare”, a scris MLSZ într-un comunicat.

sursa r3media.ro

Lasati un comentariu