Guvernul nu susține discriminarea din învățământ dar aplică discriminarea urmașilor românilor expulzați în 1940

• publicat la: 26 ianuarie 2023
Guvernul nu susține discriminarea din învățământ dar aplică discriminarea urmașilor românilor expulzați în 1940

Astăzi a avut loc ședința de guvern de la Palatu Victoria. Pe Ordinea de Zi au figurat și un număr de 11 inițiative legislative din partea unor parlamentari.

Una dintre acestea se referă la proiectul de lege pentru modificarea și completarea  Ordonanței Guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, provenit dintr-o propunere legislativă iniţiată de domnul deputat aparținând Minorităților Naționale Cătălin  Zamfir Manea și un grup de parlamentari PSD, PNL, AUR, UDMR, USR, Minorități Naționale (Bp. 543/2022, Plx. 699/2022).
I. Principalele reglementări
Iniţiativa legislativă are ca obiect de reglementare modificarea și  completarea Legii nr. 137/2000 privind prevenirea și sancționarea  tuturor formelor de discriminare, republicată, cu modificările și  completările ulterioare, în sensul interzicerii segregării la toate nivelurile de învățământ din România, aceasta fiind definită ca fiind ”o formă gravă  de discriminare și are drept consecință accesul inegal al antepreșcolarilor,  preșcolarilor, elevilor sau studenților la o educație de calitate, încălcarea exercitării în condiții de egalitatea dreptului la educație, precum și a demnității umane”.

În mod curios, Guvernul susține adoptarea acestei inițiative legislative. Spunem curios pentru că de 2 ani de zile se perpetuează de către guvern discriminarea românilor prin Legea 154/2021 adică urmașii minoritarilor primesc indemnizații iar urmașii românilor persecutați pe criterii etnice nu primesc nici acum, termenul de plată fiind amânat de la an la an.

MESAJUL ASOCIAȚIEI ROMÂNILOR REFUGIAȚI ȘI EXPULZAȚI ÎN 1940, pentru parlamentari, politicieni și miniștri

Buletin de Carei

Lasati un comentariu