INVITAȚIE. O floare și un vers pentru Mihai Eminescu la ceas aniversar la Carei

• publicat la: 10 ianuarie 2023
INVITAȚIE. O floare și un vers pentru Mihai Eminescu la ceas aniversar la Carei

Duminică, 15 ianuarie, este Ziua Culturii Naționale, ziua nașterii Voievodului limbii române, Mihai Eminescu. 

Din anul 2017 avem și la Carei un bust al poetului național Mihai Eminescu, ridicat la inițiativa și contribuția ASTRA Despărțământul Aurel Coza Carei. 

Asociațiunea ASTRA Carei vă invită să luați parte la aniversarea a 173 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu, duminică, 15 ianuarie 2023, de la ora 12,30.  O floare și un vers din lirica eminesciană vor fi un semn de recunoștință și cinstire a celui care ne-a lăsat o vastă operă recunoscută și apreciată pe plan mondial. 

Dar ,,Eminescu n-a existat,,….A existat numai o țară frumoasă, oameni primitori cari de multe ori îsi foloseau tăria pentru a apăra frumusețile si bogățiile patriei. Oameni care mânuiau cu măiestrie si palosul si pasul călușarului.
Priviti în jur, priviți unul la altul….suntem un popor în toate.

Trăim, simţim, rezistăm prin Eminescu!

Să mergem deci duminică, 15 ianuarie 2023, de la ora 12,30 cu o floare la bustul voievodului limbii române, Mihai Eminescu, să rostim o rugăciune, un vers, să vărsăm o lacrimă de dor și prețuire.

Asociațiunea ASTRA, Despărțământul  ,,Aurel Coza,, Carei și Direcția de Cultură  invită toate asociațiile și toți careienii să fie alături de Mihai Eminescu la cea de-a 173-a aniversare a sa.

Ziua de 15 ianuarie a fost declarată Ziua Culturii Naţionale începând cu anul 2010 și este ziua care reprezintă data naşterii poetului naţional al românilor, Mihai Eminescu (1850-1889). De-a lungul timpului a devenit nu numai ziua în care românii celebrează un mare creator dar şi o zi de reflecţie asupra culturii române, în general, şi asupra proiectelor culturale de interes naţional.

,,La zidirea soarelui se știe,
Cerul a muncit o veșnicie,
Noi, muncim întocmai,
Ne-am ales cu domnul Eminescu,
Domnul cel de pasăre măiastră,
Domnul cel de nemurirea noastră,,….Ion și Doina Aldea Teodorovici

”Trăiască Nația! Sus cu Dânsa!”

Dezvelirea bustului lui Mihai Eminescu de la Carei sub binecuvântarea Sfintei Parascheva

 

Lasati un comentariu