Ora bilanțului pentru jandarmii sătmăreni

• publicat la: 26 ianuarie 2023
Ora bilanțului pentru jandarmii sătmăreni

Astăzi, 26 ianuarie a.c., la sediul unității, a avut loc şedinţa de Evaluare a activităţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare în anul 2022.

Activitatea s-a desfăşurat în cadru restrâns, în sistem videoconferință cu Inspectoratul General al Jandarmeriei Române. Din partea conducerii Jandarmeriei Române a fost prezent în videoconferință domnul  colonel Aurel POPIA – Directorul Direcției Resurse Umane.

Inspectorul șef, domnul colonel Ovidiu – Adrian POPA, a prezentat raportul sinteză al Evaluării activităților pentru domeniile de activitate din cadrul inspectoratului, rezultatele obținute în anul 2022, iar la final, obiectivele, sarcinile și atribuțiile, precum și prioritățile pentru anul 2022.

”Anul 2022 a fost marcat la început de evoluția situației epidemiologice pe teritoriul României, iar ulterior de contextul izbucnirii conflictului din Ucraina fapt ce a determinat redimensionare acțiunilor și efectivelor, prin organizarea de misiuni comune cu diverse instituții în scopul sprijinirii cetățenilor ucraineni.

La nivelul județului Satu Mare, în perioada de referinţă, nu au fost evenimente care să tulbure grav ordinea şi liniştea publică şi să impună intervenţia pentru restabilirea acesteia. Măsurile luate şi contactele permanente cu organizatorii adunărilor publice, au creat posibilitatea dezamorsării unor situaţii tensionate şi prevenirea degenerării acestora în acţiuni turbulente”.

În cifre, rezultatele misiunilor jandarmilor sătmăreni pot fi prezentate astfel:

Pe linia prevenirii şi combaterii faptelor antisociale, în perioada analizată, au fost constatate 281 fapte de natură penală, din care 5 constatate cu ocazia misiunilor proprii şi 276 în comun cu poliţia, fiind identificaţi 222 de  autori.

Activităţile specifice desfăşurate pentru combaterea faptelor de natură contravenţională, s-au concretizat în aplicarea unui număr de 5.076 sancţiuni în valoare de 760.400 lei.

            Pe linia cooperării interinstituționale, efectivele unității au participat la un număr de 1033 de misiuni în cooperare cu instituţiile partenere.

În ceea ce privește activitatea de accesare a fondurilor externe nerambursabile, la nivelul unității în anul 2022 s-a finalizat implementarea proiectului „Improved cross-border security- Securitate transfrontalieră îmbunătățită” cu finanţare prin Programul Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020”.

La finalul întâlnirii, domnul colonel Ovidiu – Adrian POPA a declarat: „În spatele acțiunilor, al rezultatelor și al cifrelor stau oamenii dedicați profesiei, care au făcut faţă cu succes misiunilor încredințate și care au răspuns cu promptitudine şi profesionalism diverselor provocări apărute, cărora le mulțumesc pentru atingerea tuturor obiectivelor!

Noi vom rămâne, în continuare, vigilenți și pregătiți să oferim sprijin comunității!” 

Lasati un comentariu