Pr.Lucian Cociorva este noul protopop greco-catolic de Carei

• publicat la: 16 ianuarie 2023
Pr.Lucian Cociorva este noul protopop greco-catolic de Carei

În Duminica a XXIX-a după Rusalii, a avut loc la Carei, în Biserica Sfântul Apostol Andrei, instalarea noului părinte protopop de Carei, în persoana preacucernicului Părinte Lucian Constantin Cociorva, prin decretul nr. 18/10.01.2023. În același timp, Pr. Lucian a fost numit și ca Administrator parohial al Parohiei Sfântul Apostol Andrei, prin decretul nr. 17/10.01.2023.

Slujba de instalare a fost celebrată de Părintele vicar judecătoresc Vasile Răzvan Iacob, trimis al Presfințitului Virgil Bercea – episcop greco-catolic de Oradea, alături de nou-numitul Pr. Lucian Cociorva, de Pr. Zorel Zima – protopop de Beiuș, de pr. Florin Madăras – paroh de Lucăceni și de ipodiaconul Deak Istvan.

Îi dorim Părintelui Lucian păstorire rodnică și îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să își reverse asupra lui toate harurile Sale, pentru a face mereu voia Lui.

Pr. Lucian Constantin Cociorva s-a născut la data de 12 iunie 1981 în Tăşnad, a absolvit clasele primare în oraşul Carei, după care a urmat cursurile Liceului Teologic (actualul Liceu Iuliu Maniu) din Oradea. În  anul 2004 a absolvit cursurile Facultăţii de Teologie Greco-Catolică din cadrul  Universităţii Babeș-Bolyai din Cluj Napoca – Departamentul Oradea, fiind licenţiat în Teologie Dogmatică în anul 2004, iar mai apoi absolvind masteratul tot în Teologie dogmatică, în anul 2009.

A fost hirotonit preot la data de 2 decembrie 2007, în Catedrala Sfântul Nicolae din Oradea, prin punerea mâinilor Preasfinţitului Episcop Virgil Bercea. În anul 2007 este numit administrator parohial în Parohia Urziceni Pădure din Protopopiatul Carei, iar în anul 2009 a fost numit administrator parohial în Parohia Ghenci, Protopopiatul Carei, unde în cei 13 ani de păstorire, alături de comunitatea activă a acestei parohii, au reuşit multiple realizări atât spirituale cât şi materiale concretizate prin renovarea totală a bisericii, renovarea casei parohiale, construirea unei capele mortuare, precum și redobândirea tuturor bunurilor parohiei.

Este căsătorit din anul 2007 cu Orsolya, având împreună două fete, Rafaela de 10 ani şi Dorotea de 5 ani.

Din data de 10 ianuarie 2023, este numit administrator parohial al Parohiei Sfântul Andrei din Carei, şi protopop de Carei. Acesta urmează nu doar recent trecul la Domnul, pr.Radu Filip ci și renumiților protopopi ai Careiului, George Marchiș și Romulus Marchiș ale căror morminte din cimitirul central au fost distruse, lupta lor pentru drepturile românilor deranjând și peste decenii.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu