Românii cer egalitate în drepturi cu minoritarii. Emisiune ITV

• publicat la: 11 ianuarie 2023
Românii cer egalitate în drepturi cu minoritarii. Emisiune ITV

Postul județean de televiziune ITV a acordat în această seară spațiu Asociației românilor refugiați și expulzați în 1940 filiala Carei pentru a se face cunoscute demersurile pe care le vor întreprinde românii umiliți și discriminați de actualul guvern.

Legea 154 a  fost votată și publicată în Monitorul Oficial în luna iulie a anului 2021. Aceasta prevedea că și urmașilor celor persecutați etnic în perioada 1940-1945 li se vor acorda  indemnizații așa cum se acordau deja urmașilor celor deportați și persecutați politic după 1945.

Toate bune  și frumoase doar că în 17 decembrie 2021 se emite o ordonanță de urgență, 130, care prevede că se amână plata indemnizațiilor pentru 1 ianuarie 2023. Asociația menționată a inițiat proteste în fața Prefecturii, Memorii la Guvern și la parlamentari, toate fiind tratate cu dispreț  de ministrii de finanțe  și a muncii. Fiecare răspuns era ca tras la indigo și specifica că plata acestor indemnizații ar pune  în pericol bugetul consolidat de stat.

Cireașa de pe tort a venit la data de  9 decembrie 2022 când o nouă ordonață de urgență amâna amânarea plătii indemnizațiilor pentru 1 ianuarie 2024. După ce în august 2022 au intrat în plată indemnizațiile pentru toți urmașii celor persecutați din categoria minoritarilor. Românii au fost tratați cu dispreț de guvernanții PSD_PNL_UDMR cărora le plătim salariile din impozitele cu care contribuim la buget.

De această dată nu le mai acceptăm mârșăviile și jocurile politice ce duc la discriminarea românilor față de minoritari!

Ne vom organiza  și vom merge la București la locul de muncă al celor care nu au niciun sentiment românesc și nicio reținere în a discrimina românii din România. Se vor găsi pe acolo ceva suflete de români care să ne găzduiască atât cât e nevoie.

O simplă rectificare de buget ar rezolva problema dacă se dorește. Dacă nu, ne va cunoaște întreaga țară și va afla care au fost filele lipsă din manualele de istorie, așa cum le-au trăit părinții și bunicii noștri.


.

Lasati un comentariu