Românii cer egalitate în drepturi cu minoritarii! Niciun parlamentar nu a avut în acest an vreo inițiativă legislativă de corectare a discriminării

• publicat la: 27 ianuarie 2023
Românii cer egalitate în drepturi cu minoritarii! Niciun parlamentar nu a avut în acest an vreo inițiativă legislativă de corectare a discriminării

Joi, 26 ianuarie 2023, a avut loc ședința Guvernului României. S-au discutat și aprobat un proiect de lege, două Ordonanțe și 23 de hotărâri de guvern. 

A fost supusă aprobării și o analiză  privind PROIECTUL DE ORDONANȚĂ pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii precum și 2 memorandumuri.

Agenda ședinței de joi a cuprins și 11 inițiative legislative din partea parlamentarilor, inițiative asupra cărora s-au emis puncte de vedere din partea primului ministru.

NICI MĂCAR UNA dintre inițiativele legislative nu a cuprins un amendament sau o rectificare la Ordonanța de urgență 168 din decembrie 2022 ce DISCRIMINEAZĂ clar românii care sunt  urmași ai celor expulzați în 1940, persecutați pe criterii etnice în perioada 1940-1945. Pentru că urmașii minoritarilor persecutați primesc, prin legea 154 din 2021, indemnizații. De fapt, în acest an nu a fost consemnată la ședințele de guvern NICIO inițiativă legislativă privind abandonarea discriminării urmașilor românilor persecutați etnic în perioada 1940-1945. Pentru că de efectele  Legii 154/2021, doar urmașii românilor nu beneficiază.

Asociația românilor refugiați și expulzați în 1940 a trimis multor deputați si senatori din toate partidele parlamentare informări și solicitări de corectare a discriminării la care sunt supuși urmașii românilor expulzați în 1940 dar se pare că politicienii nu sunt  interesați de acest subiect. Ei vor fi interesați doar în preajma campaniilor electorale dar nici noi nu vom uita că ne consideră doar masă de manevră atunci când au nevoie de voturi și vom reacționa ca urmași demni ai părinților și bunicilor noștri care au suportat cu demnitate suferințele ocupantului străin dar nu și-au abandonat credința și identitatea românească. Să nu veniți în campanii electorale în satele de români care sunt urmași ai celor expulzați în 1940…și nu sunt  puține. Sunteți plătiți și din banii noștri așa că aveți obligația de a respecta toți cetățenii acestei țări nu doar  minoritarii!

STOP DISCRIMINĂRII!

MESAJUL ASOCIAȚIEI ROMÂNILOR REFUGIAȚI ȘI EXPULZAȚI ÎN 1940, pentru parlamentari, politicieni și miniștri

Daniela Ciută,

președinte Asociația românilor refugiați și expulzați în 1940, filiala Carei

Lasati un comentariu