Ședință de Guvern fără corectarea discriminărilor la adresa urmașilor românilor persecutați etnic în perioada 1940-1945

• publicat la: 18 ianuarie 2023
Ședință de Guvern fără corectarea discriminărilor la adresa urmașilor românilor persecutați etnic în perioada 1940-1945

Astăzi a avut loc ședință de guvern la Palatul Victoria. S-au aprobat 29 de proiecte de hotărâri, 3 proiecte de lege, 4 Ordonanțe, 2 Memorandumuri, s-au discutat 3 Note și 3 Informări.

Pentru ședința de astăzi au fost depuse  nu mai puțin de 33 de inițiative  legislative din partea parlamentarilor din toate grupurile politice sau neafiliați.

NICI MĂCAR UN SINGUR PARLAMENTAR nu a avut vreo inițiativă pentru ședința de guvern de astăzi, din cele 33 consemnate, pentru corectarea discriminării crase aplicate prin  ordonanța din decembrie ( la Legea 154/2021)care amână plata indemnizațiilor românilor persecutați etnic în perioada 1940-1945.

De ministrul muncii și al finanțelor nici nu mai aducem vorbă pentru că sunt imuni și nu au remușcări de niciun fel pentru discriminarea  și nedreptatea comisă la adresa celor  puțini urmași ai românilor persecutați etnic în 1940. E ca și cum ar avea în familia lor 5 copii și doar pentru 3 din ei asigură cele necesare traiului. Nici colegii lor  nu au nimic împotriva discriminării din moment ce nimeni nu ia atitudine și nu are inițiativa de a aplica  o corecție, o rectificare bugetară.

Puținii urmași ai românilor persecutați etnici în perioada 1940-1945 sunt desconsiderați constant și discriminați de către actualul guvern precum și de parlamentarii care nu intervin pentru corectarea nedreptății, pentru restabilirea egalității în drepturi a urmașilor românilor cu urmașii minoritarilor din România.

 

Conducerea Asociației românilor refugiați și expulzați în 1940, filiala Carei

MESAJUL ASOCIAȚIEI ROMÂNILOR REFUGIAȚI ȘI EXPULZAȚI ÎN 1940, pentru parlamentari, politicieni și miniștri

Lasati un comentariu