A trecut 1 an de la explozia devastatoare din Carei. Nu există încă expertiză judiciară

• publicat la: 27 februarie 2023
A trecut 1 an de la explozia devastatoare din Carei. Nu există încă expertiză judiciară

Astăzi dimineață, la ora 7,25, s-a împlinit 1 an de la explozia devastatoare din municipiul Carei.

Duminică, 27 februarie 2022, la ora 7,25 dimineața a avut loc o deflagrație violentă într-un bloc cu 4 etaje din Piața Avram Iancu. Apartamentele de la etajele 3 și 4 au fost distruse, a fost afectată structura de rezistență a blocului și au fost consemnate pagube materiale la blocul cu 10 etaje de peste drum și la hotelul din vecinătate. Din cele 11 persoane afectate, 3 au fost în stare gravă fiind transportate la spitale din regiune. Femeia cu 80% arsuri pe corp a decedat în scurt timp spitalul din Oradea.

Explozie la Carei la un bloc de locuințe. 11 victime și Plan Roșu activat

Până la această dată sunt înregistrate 3 decese iar locatarii încă se mută dintr-o chirie în alta. Primăria Carei a plătit doar 6 luni chirie dar a dat un contract de peste 280 mii lei unei firme pentru ca să degajeze molozul rezultat în urma exploziei.

Peste 288 mii lei pentru eliberare amplasament la locul exploziei din 27 februarie. Se fură în continuare din locuințe

Nu este gata nici Raportul experților. Deși se spune că explozia a avut loc la etajul 4 datorită unui ochi de aragaz neoprit peste  noapte, ușile de intrare de la apartamentele din scara blocului au fost deformate  înspre interior, de parcă deflagrația ar fi avut loc pe casa scării.

Ușa de intrare în bloc, de la parter, a fost imediat scoasă și înlocuită cu una nouă astfel că experții veniți de la Petroșani nu au mai avut ce să constate.

Despre cauza exploziei de la Carei vom afla în ianuarie 2023. Expert tehnic ținut la secret

Careienii afectați de explozie se descurcă pe cont propriu pentru că Primăria organizează strângere de donații doar pentru refugiații din Ucraina

Mizerabil! Primarul evazionist nu găsește un mod de ajutorare a familiilor cu apartamentele distruse după explozie dar scutește de la plata impozitelor susținătorii săi din campanie

Persoanele afectate de explozie au realizat un banner cu care merg la toate evenimentele din Carei pentru a solicita donații pentru refacerea blocului. După întrevederea de la sediul Primăriei Carei, primarul nu mai dorește să stea de vorbă cu careienii afectați de explozie ci doar cu un reprezentant al asociației de locatari.

Primarul Kovacs i-a primit pe careienii rămași fără locuințe în urma exploziei. ,,Să vă bucurați că trăiți, că sunteți sănătoși!,,

Buletin de Carei

comentarii

de Comarov la 27 februarie 2023 - 16:22

Sa fie rușine in frunte cu primarul evazionist și cu ceilalți șmecheri că și a maturat problemele sub covor.Sa miroseasca prea tare cași cu accidentul de munca din B-dul 25 octombrie,sigur nu este nimeni vinovat,a trebuit să apară pe astea de la Eon.Bravo primar evazionist.Daca ar fi chemat locatarii un expert din alta zonă a țării faraon fata cu un expert de la Eon ar fi putut afla adevărul,acum prea târziu.Nu o să aflăm niciodată,din păcate.DEZVOLTAM ORASUL CAREI CITY,ORAS PE NIVEL AUSTRIAC 2023.Tot înainte!!!

Lasati un comentariu