Germania are nevoie de muncitori români. Ciucă fuge de presă ca să nu dea explicații

• publicat la: 14 februarie 2023
Germania are nevoie de muncitori români. Ciucă fuge de presă ca să nu dea explicații

Românii sunt la mare căutare în țările europene. Evazioniști nu se cer, doar români cu calificare în diverse domenii.

Presa germană dezvăluie motivul real al vizitei premierului Bavariei la București și la Tirana, despre care premierul Nicolae Ciucă a evitat să vorbească: muncitori calificați de care are nevoie urgentă economia germană, la schimb cu susținerea aderării la Spațiul Schengen în cazul României, respectiv la UE în cazul Albaniei, notează napocanews.ro.

În România, s-a vorbit la modul protocolar despre relațiile bilaterale dintre cele două țări iar premierul Nicolae Ciucă a preferat să ocolească problema muncitorilor calificați atunci când a vorbit cu jurnaliștii după ce a discutat cu oaspetele său bavarez, așa cum scrie Suddeutsche Zeitung.

”În mod normal, directorul general al Asociației bavareze a întreprinderilor bavareze (VBW) Bertram Brossardt poate fi văzut adesea în centrul orașului München, adesea împreună cu ministrul-președinte. De data aceasta, Brossardt și Markus Söder (CSU) se întâlnesc departe pentru a aborda o problemă de acasă: deficitul de lucrători calificați. Printre altele, în capitala Albaniei, Tirana, va fi înființat un nou birou pentru a pune mai rapid în contact lucrătorii locali cu companiile bavareze. „Un proiect de suflet”, spune Brossardt la telefon și relatează despre discuțiile pe care tocmai le-a avut cu partenerii locali”, scriu jurnaliștii de la Suddeutsche Zeitung.

Și publicația Der Spiegel pune vizita lui Markus Soder la București tot pe seama interesului economic și pe nevoia de a găsi mână de lucru.

Suddeutsche Zeitung precizează că și România are nevoie disperată de muncitori calificați, mai ales în domeniul sanitar. România aduce acum muncitori invitați din Orientul Îndepărtat iar premierul Nicolae Ciucă preferă să ocolească problema muncitorilor calificați atunci când a discutat cu jurnaliștii după ce a discutat cu oaspetele său bavarez.

Lasati un comentariu