Inspectorul școlar Micovschi inițiază întâlnire cu directorii de școli din Carei. Așteptăm inițiative și pentru comemorarea lui Iuliu Maniu

• publicat la: 3 februarie 2023
Inspectorul școlar Micovschi inițiază întâlnire cu directorii de școli din Carei. Așteptăm inițiative și pentru comemorarea lui Iuliu Maniu

Primăria Carei anunță, la o zi după ce a avut loc, o întâlnire cu directorii instituțiilor de învățământ din municipiu, la inițiativa inspectorului școlar general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare, Adrian Micovschi dar moderarea a fost asigurată de primarul evazionist Kovacs. Inspectorul Micovschi s-a remarcat prin lipsa oricărei inițiative de a se marca cu elevii aniversarea a 150 de ani de la nașterea lui Iuliu Maniu la liceul din Carei care-i poartă numele și unde inspectorul are catedră, fiind mulți ani director.

Infuzia uriașă de bani europeni a dat ocazia de a se accesa numeroase proiecte prin PNRR.

Primăria Carei va depune în cadrul PNRR Componenta 15 Educație un proiect pentru dotarea sălilor de clasă cu mobilier, dotarea cu cabinete și laboratoare, respectiv cu ateliere în valoare de până la 100.000 de euro pentru unitățile de învățământ cu filieră tehnologică.

Inspectorul școlar general adjunct Adrian Micovschi a arătat că, prin aceste investiții în învățământ, cu efecte pentru mulți ani de acum înainte, se investește practic în viitor. Așteptăm și o inițiativă pentru punerea în valoare a sălii festive  de la Liceul Iuliu Maniu, de refacere a vechilor picturi descoperite sub stratul de var, sala festivă fiind sala Prefecturii comitatului Satu Mare unde s-a semnat în 27 aprilie 1919 instalarea administrației românești.

Frescă descoperită la Carei

Buletin de Carei

Lasati un comentariu