Liceul „Mircea Vulcănescu” rezistă! Societatea românească își apără valorile

• publicat la: 16 februarie 2023
Liceul „Mircea Vulcănescu” rezistă! Societatea românească își apără valorile

Se forțează schimbarea denumirii Liceului Mircea Vulcănescu din capitală. La cererea Institutului Elie Wiesel, conducerea liceului a fost nevoită să ia o decizie în acest sens, joi, 16 februarie 2023.

Fundația „Ion Gavrila Ogoranu” a organizat legal în fața liceului o acțiune de protest împotriva schimbării denumirii liceului, cu participarea a zeci de oameni.

Pe surse, Consiliul profesoral al liceului a amânat luarea unei decizii pentru o altă sedință pentru că votul a fost indecis în această privință. Protestatarii au afirmat ca revin și la următoarea sedință dacă se va introduce schimbarea denumirii Liceului „Mircea Vulcanescu” din București.

De cinci luni încoace  este pusă o presiune foarte mare pe conducerea liceului și a profesorilor din consiliu, venite dinspre instituțiile statului (mai cu seamă minister și prefectură, după ce Florian a băgat bățul prin gard). Oamenilor li s-a transmis voalat că își vor pierde posturile dacă nu votează „cum trebuie”. Ba, mai mult, liceul este de câțiva ani de zile exilat la periferia sectorului în niște containere.

Oficial motivele țin de consolidarea clădirii, doar că de ani de zile nu s a mișcat un cui pe șantier, timp în care corpul profesoral și elevii se chinuie în noua locație. Și tot volat s-a transmis că principalul motiv pentru care nu au fost demarate lucrările de consolidare ale liceului țin de denumirea sa și că dacă se scoate numele din titulatura instituției, până la sfârșitul anului lucrările vor fi terminate cu bani din PNNR. Iată o mare dilemă pentru conducerea liceului: să rămâi fără posturi și fără clădire pentru că ții cu dinții de titulatură sau schimbi numele instituției și toate problemele dispar?

Votul indecis de azi demonstrează că nu e totul pierdut și că mai există profesori care sunt exemplu pentru elevii lor. Cei care nu cunosc cine a fost Mircea Vulcănescu mai au timp să studieze documente veridice și să dea dovadă de demnitate oprind defăimarea martirizatului între zidurile Aiudului.

Societatea românească reacționează: Mircea Vulcănescu suntem toți!

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu