Peste 18 tone de deșeuri textile oprite la intrarea în România. Marfa a fost returnată în Ungaria

• publicat la: 11 februarie 2023
Peste 18 tone de deșeuri textile oprite la intrarea în România. Marfa a fost returnată în Ungaria

Poliţiştii de frontieră sătmăreni în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Satu Mare nu au permis intrarea în ţară a unui automarfar încărcat cu peste 18 tone de textile, considerate deșeuri.

Ieri, 10 februarie a.c., în jurul orei 12.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un cetățean român în vârstă de 29 de ani, domiciliat pe raza județului Maramureș conducând un automarfar înmatriculat în România.

Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, textile de la o societate comercială din Germania către o firmă din județul Satu Mare.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transfer de deşeuri, polițiștii de frontieră au solicitat sprijin autorizat lucrătorilor Gărzii de Mediu Satu Mare, care au stabilit că bunurile transportate – în total 18.140 kg – nu pot intra pe teritoriul României, întrucât transportul nu este înregistrat în platforma destinată monitorizării schimbului de deșeuri.

Având în vedere cele constatate, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.

 

Lasati un comentariu