,,Cântă pădurea,, e o activitate a unei fundații din Ungaria cu sprijinul Primăriei și al Consiliului județean Satu Mare

• publicat la: 23 martie 2023
,,Cântă pădurea,, e o activitate a unei fundații din Ungaria cu sprijinul Primăriei și al Consiliului județean Satu Mare

Nu doar în municipiul Satu Mare se practică discriminarea culturală a românilor. Primăria Carei și Consiliul Județean Satu Mare sprijină o nouă activitate a unei fundații din Ungaria dar pe ascuns adică nu postează pe paginile oficiale ci apelează la scribii din familie.

Pe blogul finului primarului, angajat la cabinetul primarului evazionist și pe pagina de știri a fiicei primarului a apărut o informație legată de  o activitate ce se va desfășura la Carei, la castel iar apoi la dunele de nisip din Foieni.

Deși în imagini apare primarul evazionist Kovacvs și se prezintă o activitate ce va avea loc cu sprijinul Consiliului Județean și a Primăriei Carei, nu apare nimic despre acest subiect pe paginile oficiale ale instituțiilor amintite. La acțiune au fost cooptați doar maghiari, până și reprezentantul Fundației de la castel fiind revocat  și înlocuit  cu un etnic maghiar, Bikfalvi Zsolt.

Discrepanța dintre frecvența activităților dedicate vorbitorilor de limbă maghiară și cele românești duc la  o singură concluzie: DISCRIMINARE și pe criterii culturale.

Consilierul UDMR, Hago Nandor, director la secția Carei a Muzeului Județean, știa din 28 februarie de această activitate și o promova pe pagina sa personală.

Primăria Carei nu a binevoit  să anunțe nimic de parcă nu ar reprezenta comunitatea ci ar fi un SRL…de tipul celor falimentate de primarul Kovacs.

 

 

Asociațiile și fundațiile din Ungaria se înghesuie care mai de care să activeze la Carei, pe domeniul public, cu sprijinul instituțiilor conduse de udemeriști.

Orice ansamblu reprezentativ pentru cultura românească este refuzat să evolueze la Carei, unul din exemple fiind cel al Plăieșilor din Chișinău, refuzați constant. Până și expozițiile de fotografii dedicate unor momente importante au fost surghiunite din castel iar tablourile sunt agățate pe gardul ce împrejmuiește Teatrul Municipal.

Concluzia este una singură: românii din Carei sunt desconsiderați și tratați discriminatoriu, egalitatea în drepturi fiind doar la plata taxelor și impozitelor. Impozite pe care primarul Kovacs nu le plătește din 2008 încoace.

STOP DISCRIMINĂRII! 

Respectați românii din Carei, personalitățile și zestrea lor culturală!

Pentru fiecare ansamblu sau fundație maghiară adusă la Carei vrem reciprocitate!

Buletin de Carei

 

 

Lasati un comentariu