Familii cu copii amenințate cu evacuarea în stradă

• publicat la: 20 martie 2023
Familii cu copii amenințate cu evacuarea în stradă

Primăria Carei prin Direcția socială pregătește scoaterea  în stradă a ultimelor familii din blocul fostului internat agro de pe strada Iuliu Maniu. Amenințările datează de săptămâni de zile deși vremea rece de afară nu dă posibilitatea de a dormi sub cerul liber celor evacuați, familii cu copii.

Practic, clădirea se află între Casa de Cultură, Primărie și sediul PSD Carei. Clădirea a fost una deosebit de bine  întreținută și dotată. După mutarea Liceului agro-industrial la Școala specială nr.10, administrația locală a adus aici asistați sociali cărora le-a plătit  utilitățile mulți ani de zile. Ulterior au fost  instalate contoare de curent dar contoare de apă nu au existat  niciodată.

După evacuarea de anul trecut a majorității locatarilor au mai rămas 2 familii cu copii care practic nu au unde să meargă. Stau în apartamente dezafectate, fără apă și fără curent electric. Au fost anunțați că mâine vor fi evacuați. Persoana care se pare că se ocupă de evacuare este nimeni altul decât șeful de la salubritate din Primăria Carei. La întrebarea : Unde se află în Carei adăposturi de noapte?, șefa Direcției de asistență socială a răspuns…,,știți dvs foarte bine,,. Răspunsuri tipice de ,,bugetari ajunși,, care au pierdut contactul cu realitatea și cu dialogul civilizat.

Dovada că administrația Kovacs- Keizer a  susținut degradarea clădirii este și faptul că cei evacuați au fost  lăsați să smulgă tâmplăria geamurilor și ușilor, să devasteze practic spațiile unde au fost cazați și dirijați în campanii electorale.

GALERIE FOTO

 

Buletin de Carei

Lasati un comentariu