Se propune instituirea anului 2025 ca „Anul Cardinal Iuliu Hossu,,. Nimic despre holocaustul românilor și aplicarea Legii 154/2021 pentru toți beneficiarii

• publicat la: 20 iulie 2023
Se propune instituirea anului 2025 ca „Anul Cardinal Iuliu Hossu,,. Nimic despre holocaustul românilor și aplicarea Legii 154/2021 pentru toți beneficiarii

Joi, 20 iulie 2023, a avut loc o nouă ședință de Guvern. Pe agenda de lucru au figurat  și 4 inițiative legislative ale  unor parlamentari. Nici din greșeală nu a existat o inițiativă legislativă pentru corectarea legii care DISCRIMINEAZĂ ROMÂNII, Legea 154/2021 făcându-și în continuare efectul doar pentru minoritari. Niciun partid politic aflat la guvernare și niciun parlamentar nu îndrăznește să  dea cu pumnul în masă pentru apărarea românilor care sunt discriminați prin Legea 154/2021. Toți stau cu capul plecat când vine vorba despre restabilirea egalității în drepturi a românilor din România cu minoritarii.

Una dintre cele 4 propuneri legislative se referă la instituirea anului 2025 ca „Anul Cardinal Iuliu Hossu, inițiată de domnii deputați aparținând Minorităților naționale Silviu Vexler și Ovidiu-Victor Ganţ (Bp.387/2023).

Prin iniţiativa legislativă se propune instituirea anului 2025 ca „Anul Cardinal Iuliu Hossu” pentru celebrarea vieții, operei, personalității, martiriului, rolului determinat în realizarea Marii Uniri și a eforturilor depuse pentru salvarea evreilor în perioada Holocaustului ale episcopului Eparhiei de Cluj-Gherla din cadrul Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, cardinalului, senatorului de drept în Parlamentul României, membrului de onoare al Academiei Române și deținutului politic – Iuliu Hossu.
De asemenea, cu prilejul acestei sărbători se propune ca Parlamentul, Administrația Prezidențială, Guvernul, autoritățile administrației publice centrale și locale, precum și instituțiile publice aflate în subordinea sau coordonarea acestora, Societatea Română de Televiziune, Societatea Română de Radiodifuziune, să poată aloca fonduri din bugetele proprii pentru a organiza sau sprijini logistic și/sau financiar manifestările culturale, diplomatice, artistice, educaționale sau programele de promovare organizate în limita alocărilor bugetare aprobate.

Potrivit Expunerii de motive, ,,adoptarea acestui act normativ va reprezenta atât un act de reparație morală cât şi un gest simbolic cu o puternică încărcătura morală, care va transmite un mesaj puternic tuturor partenerilor de dialog ai României şi va consolida prestigiul țării noastre în plan internațional”.

Așteptăm cu interes dezmeticirea guvernanților și a parlamentarilor pentru ca Legea 154/2021 să își facă efectul pentru toți beneficiarii. Solicităm plata retroactivă a indemnizațiilor care se acordă deja minoritarilor.

Buletin de Carei

comentarii

de Bălăceanu Radu la 22 septembrie 2023 - 17:03

Din pacate nu avem un guvern care să respecte legile tarii.degeaba parlamentul face legi.pe guvernanti nu ii intereseaza de soarta romanilor.Nu ii nimic asa vom vota anul viitor la alegeri.asa cum merita.numai am cuvinte cit pot fi de mincinoși ordinari.asa sa ii ajute dzeu.

Lasati un comentariu