Efigia voievodului Mihai Viteazul a fost amplasată la Carei

• publicat la: 10 septembrie 2023
Efigia voievodului Mihai Viteazul a fost amplasată la Carei

Satisfacția lucrului dus la bun sfârșit. Potrivit celor promise de Mircea Cosma, președintele societății cultural-istorice Mihai Viteazul, efigia voievodului unirii românilor a fost montată la Carei pe calea Mihai Viteazul. Pe clopotnița bisericii ortodoxe Sf.Dimitrie ,,Izvorâtorul de Mir”.

Pe calea Mihai Viteazul cobora voievodul din tabăra de la Moftinul Mic pentru a veni la Carei după alimente necesare oștirii sale.

Mizerabilele motivații ale primarului evazionist Kovacs pentru a împiedica amplasarea efigiei pe clădirea Primăriei Carei au demonstrat doar aversiunea președintelui UDMR pentru orice simbol românesc.

Aberant! Mihai Viteazul „motiv de vrajbă” și pentru primarul Municipiului Carei

Mihai Viteazul desconsiderat de primarul Careiului

Mircea Cosma  este mai mult decât binecunoscut pentru acțiunile sale de amplasare de busturi și statui ale domnitorilor români, suplinind astfel apatia demnitarilor aflați în funcții administrative, prea puțin interesați de istoria noastră multimilenară.

Amplasarea de efigii cu Mihai Viteazul, erou și martir național, Intregitor al neamului românesc, face parte din proiectul Drumul Cetăților Sătmărene,  un proiect derulat în cadrul programului SMV Ploiești ”Cei ce ne-au dat nume și țară”.

La 422 de ani de la trecerea de-a dreapta Domnului a Intregitorului Mihai Viteazul, erou si martir național și la comemorarea a 83 de ani de la etnocidul hortist asupra românilor și evreilor, am montat pe partea superioară a clopotnitei catedralei ortodoxe cu hramul Sfântului Dimitrie Izvorâtorul de Mir efigia cu inscriptia ”Drumul Cetăților Sătmărene”. 

Cele 4 localități alese de creatorii programului prin judetul Satu Mare pentru proiectul “Drumul Cetăților Sătmărene” parcurse de întregitorul Mihai Viteazul în campania de eliberare a românilor de sub ocupatia Unio Trium Nationum(UTN) sunt Ardud, Carei, Satu Mare, Negresti-Oas.

Parte a conceptului SMV  “Cei ce ne-au dat nume și țară” acest proiect s-a derulat în judetele Arad si Bihor, urmând ca azi să se încheie în judetul Satu Mare.

Deoarece la Medieșul Aurit se afla cea mai mare fabrică de ceramică si metale cunoscută în Europa înafara Imperiului Roman încă de pe vremea lui Burebista, ne acordăm cu autoritățile locale să semnalizăm printr-un monument dedicat marelui rege antic acest lucru,, a specificat Mircea Cosma aflat la Carei vineri, 8 septembrie 2023.

Să fie  într-un ceas bun! Românii chiar nu vor permite nimănui să le fure istoria și să își bată joc de martirii, domnitorii și personalitățile care au făcut cinste neamului nostru!

Daniela Ciută

comentarii

Raspunsuri

Lasati un comentariu