Careianul Vlad Turcu este CAMPION NAȚIONAL la aruncarea suliței la categoria U23

• publicat la: 25 februarie 2024
Careianul Vlad Turcu este CAMPION NAȚIONAL la aruncarea suliței la categoria U23

În acest week-end (24-25 februarie), se desfășoara etapa finală a Campionatelor Naționale de aruncări de iarnă – aruncări lungi, competiție dedicată seniorilor, U23 și U20, pe stadionul „Iolanda Balaș Soter” din București.

Probele de concurs la Seniori, U23 și U20 sunt cele de aruncarea discului, aruncarea ciocanului, aruncarea suliţei, atât la masculin, cât și la feminin.

Careianul Vlad Turcu, antrenat de fostul campion, prof.Florin Turcu , a participat  și a câștigat!

Cu o aruncare a suliței de 74,24 m, Vlad Turcu din Carei a devenit campion la categoria U23 și s-a clasat pe locul II la întrecerea seniorilor.

Rezultatul obținut de Vlad Turcu îl  califică și la Cupa Europei de aruncări de iarnă – lungi, la Leiria (Portugalia) din perioada 9-10 martie 2024.

Pentru careieni dar nu numai, performațele lui Vlad Turcu sunt deja  la ordinea zilei și ne mândrim cu el și cu antrenorul său. Și anul trecut a fost Campion Național la suliță, cu o aruncare de 71,87 m, o performanță care l-a clasat în Top 6 european și i-a asigurat participarea la  Campionatelor europene de juniori de la Ierusalim de unde a revenit cu un meritoriu loc IV. A fost campion național și la categoria copii 1 în anul 2017, cu o aruncare de 46,48 m.

Se poate face performanță și la Carei. Se poate face performanță la Carei și fără colaborări cu …akademii și grupuri de interese. Doar prin muncă susținută și voință. Cupa 25 Octombrie de la Carei, cea mai longevivă competiție școlară de atletism din țară, a lansat mulți sportivi de valoare chiar dacă competiția și perfomanțele  în atletism nu sunt susținute financiar de administrația județeană și locală la nivelul performanțelor obținute.

Felicitări VLAD TURCU! Felicitări antrenorului, prof.Florin Turcu!

Buletin de Carei

Lasati un comentariu