Risipa banului public la Primăria Carei a devenit politică locală

• publicat la: 9 februarie 2024
Risipa banului public la Primăria Carei a devenit politică locală

Astăzi, 9 februarie 2024, a avut loc la Primăria Carei o nouă ședință a Consiliului Local. Fără sonorizare, fără steag tricolor românesc, în sala festivă fără simboluri culturale românești.

Dar  cu masa de ședință asezată în așa fel ca primarul să îl aibă în față pe Petoffi Sandor, cel care declara „Căci doar maghiarul este stăpân în ţară”, în poezia „Magyar Nép” (Poporul maghiar) din iunie 1848.

Ședințele Consiliului Local Carei se desfășoară în Sala Festivă care este și sală de cununii, mult prea mare  pentru o ședință a aleșilor locali. Se încălzește și se iluminează o Sală Festivă de mari dimensiuni doar pentru a gâdila orgoliul nemăsurat al primarului evazionist. Risipa banului public careian a devenit deja politică locală. Se alege risipa banului public în loc să se folosească sălile de ședință adecvate.

Ca de obicei, Ordinea de Zi este făcută public doar parțial. În timpul ședinței de CL se mai scoate câte o listă cu proiecte de hotărâre care nu se vor făcute cunoscute. Că doar prefectul face parte din alianța PSD-UDMR și nu ține seama decât de factorul politic.






Ca de obicei, cu acordul tacit al Prefecturii Satu Mare, proiectele de hotărâre nu se fac publice înainte de ședință. Administrator este nimeni altul decât consilierul personal al primarului și finul acestuia. Niciunul dintre ei nu a reușit să se remarce pe plan profesional, depinzând doar de banul public.

În vreo 25 de minute au fost votate la foc automat 33 de proiecte de hotărâre fără ca vreun consilier local să aibă vreo intervenție. Deși au ajuns în Consiliul Local datorită votului careienilor aceștia nu mai reprezintă electoratul care culmea, le plătește și indemnizațiile lunare.

Ordinea de zi votată:

Aflat la ședința de CL, directorul economic Gindele Emese, nu a avut nicio intervenție la buget sau la vreo execuție bugetară așa că a bolborosit câteva fraze primarul evazionist Kovacs, cel care are la activ falimentul a cinci societăți de producție fapt ce demonstrează capacitățile sale de manager.

Unde sunt alocările pentru asociații și culte?


Daniela Ciută

comentarii

de Ogla la 9 februarie 2024 - 21:33

Evazionistul nu a lăudat oarecum de noile performante realizate???Putem mândri de multe realizări excelente,daca se termina in timp putem aude:Careiul a devenit un oraș pe nivel austriac,bucurați va dragi careieni de aceasta modernizare ultramodernă,bucurați va că plătiți taxe pt parcări(până acum nu a trebuit),priviti Carei City că și un smaragd in inima Europei moderne!!!

Lasati un comentariu