S-a închis Centrul de îngrijire Cristiana Carei

• publicat la: 23 martie 2024
S-a închis Centrul de îngrijire Cristiana Carei

Centrul de îngrijire şi asistenţă pentru persoane adulte cu dizabilități „Cristiana” Carei  a fost închis pentru renovare iar locatarii mutați la fosta Casă de bătrîni CIAS Alexandru, transformat între timp în CENTRUL DE ÎNGRIJIRE ŞI ASISTENŢĂ PENTRU PERSOANE ADULTE CU DIZABILITĂȚI „ALEXANDRU” CAREI.

Centrul Cristiana Carei a fost ,,vizitat,, în ultimele 2 zile de tot ce presupune instituții de control, jocurile politice fiind dirijate și aici de la nivel înalt.

Un control sosit  înainte de ora de trezire a locatarilor a descoperit că nu miroase a parfum în camerele dormitor și că paturile sunt pe alocuri distruse. În mod normal ar fi trebuit să răspundă coordonatorul de la centrul județean care alocă fonduri sau nu pentru mobilier.

Vineri, 22 martie 2024, o mașină de la direcția de asistență socială Satu Mare a descărcat paturi noi la centrul Sf.Ana aflat în imediata vecinătate a centrului Cristiana, adică CENTRUL DE ÎNGRIJIRE ŞI ASISTENŢĂ PENTRU PERSOANE ADULTE CU DIZABILITĂȚI „SF. ANA” CAREI. Două centre cu același obiect de activitate aflate gard în gard. La care se adaugă centrul CIAS ALEXANDRU aflat la mică distanță.

Spre deosebire de centrul Cristiana, centrul Sf.Ana dispune de spațiu verde de relaxare pentru persoanele cu dizabilități.

Controlul de monitorizare a activității de la Cristiana nu a remarcat că persoanele cu dizabilități nu au acces la nicio zonă cu spațiu verde pentru că instituția nu a primit spațiu în consecință? Nu a remarcat că centrul Cristiana este în imediata vecinătate a gunoaielor depozitate de administrația cimitirului aflată gard în gard cu instituția?

În cursul anului trecut, mai exact în luna februarie 2023, la Consiliul Județean Satu Mare s-a emis o Hotărâre prin care se reorganiza Centrul de zi CIAS Alexandru, vârstnicii fiind  mutați la Satu Mare.

hcjsm-nr-32-infiintare-cia-alexandru-carei

hcjsm-nr-74-din-2023-1

Potrivit unor surse sătmărene, conducerea centrului Cristiana a fost promisă celui care acum adună liste de semnături de la naivi pentru un așa zis proces …antidiscriminare. Timpul ne va demonstra dacă sursele au fost sau nu credibile.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu