Ipocritului Jeno de la Carei

• publicat la: 16 aprilie 2024
Ipocritului Jeno de la Carei

Primarul Careiului a ținut neapărat să se facă de râs cu o postare prin care își confirmă calitățile de ipocrit, dezinformator și mincinos.

Ipocritul, dezinformatorul și mincinosul notoriu, nu se dezminte. Se chinuie să inducă în mentalul cititorilor că amplasarea statuii politicianului maghiar Kolcsey a fost legală ca urmare a hotărârii Judecătoriei Oradea de anulare a Procesului Verbal al Direcției județene de cultură Satu Mare.

Anularea Procesului Verbal de către Judecătoria Oradea poate fi urmarea unui viciu de procedură dar ÎN NICIUN CAZ pentru că a fost legal amplasată.

Este limpede pentru oricine că statuia NU a fost legal amplasata ci a fost un ABUZ , o manifestare de forță a primarului udemerist în funcție.

In sprijinul celor afirmate, precizez că avizul CZMI este valabil numai însoțit de planșele semnate și ștampilate de DJC Satu Mare ori acestea au fost transmise de către primar FĂRĂ NICIO inscripție.

Avizul Ministerului  Culturii, semnat de ministrul Lucian Romașcanu, la data de 1 martie 2023 spune clar: Avizul CNMFP este valabil cu eliminarea soclurilor de rocă de sub cele două elemente, statuie si coloană.

Deci este mai mult decât elocvent faptul că la data amplasării, 12 aprilie 2023, NU EXISTAU avize legale!

Ipocritul ne spune că va traduce si în limba română primul vers din imnul Ungariei, că nu are nicio problemă cu nimeni, că nu e împotriva cuiva. Dacă ar fi adevărate afirmațiile sale atunci  ar fi aprobat amplasarea unui catarg cu steag românesc pe domeniul public și nu ar fi afirmat…,,nu provocati maghiarii,, la solicitarea avizelor aferente.

Nu ar fi tergiversat timp de 3 ani amplasarea bustului lui Mihai Eminescu fără acordarea de sprijin financiar pe motiv  că  nu și-a adus contributia la cultura careiană.

Ar fi reabilitat soclul bustului lui Simion Bărnuțiu în loc să îmi spună clar: ,,reabilitează-l tu că eu nu am de gând,,.  Ar fi acordat un loc  decent pentru monumentul victimelor din Carei ale Dictatului de la Viena, români persecutați etnic, schingiuiți și expulzați în 1940 de administrația hortystă.

Acesta e individul care ne vorbeste despre extremism și nationalism exacerbat! El nu are nimic împotriva cuiva dar pleacă de la Hora Unirii de 24 ianuarie, nu participă la Ziua Culturii Naționale ci doar la evenimentele maghiare, își bate joc de  Monumentul Ostașului Român și refuză reabilitarea și merge până la a renunța la titlul de proprietate pe perioada  în care s-au efectuat lucrări de reabilitare de către Consiliul Județean atunci când la conducere era un român.  ,,Eu nu-l reabilitez ca să nu îmi reproșeze ai mei,, erau vorbele sale din 2013 atunci când am obținut sprijin pentru reabilitare în urma unei intervenții pe lângă deputatul de Satu Mare și la Ministerul Culturii.

Dacă n-ar fi împotriva cuiva, ar pune în fața primăriei Carei și statuia lui Andrei Mureșan cu versul ,, în care te-adânciră barbarii de tiran,,.

Pentru că și inscripția cu versul din imnul Ungariei se referă doar la maghiari si nicidecum la românii din comunitatea careiană.

Deranjul  ipocritului și mincinosului de la primăria Carei a fost prezența  în număr mare a românilor cu steaguri tricolore ca reacție la atitudinea sfidătoare a presedintei de atunci a Ungariei care s-a pozat în inima României lângă o bornă vopsită în culorile steagului maghiar.

Cam atât despre Jeno, personajul care pozează în lup moralist!

ing.Ilie Ciută

 

 

 

Lasati un comentariu