“Ziua Pământului” a fost marcată la Liceul Tehnologic “Simion Bărnuțiu” Carei

• publicat la: 25 aprilie 2024
“Ziua Pământului” a fost marcată la Liceul Tehnologic “Simion Bărnuțiu” Carei

“Ziua Pământului” a fost marcată la Liceul Tehnologic “Simion Bărnuțiu” Carei printr-o serie de activități de reciclare și de amenajare a unor spații verzi. Acestea, au fost incluse în cadrul unui proiect mai amplu, “Caravana reciclării creative”, proiect ce promovează colectarea selectivă și reducerea consumului excesiv de materiale plastice.

 Elevii au fost încurajați să adopte o abordare sustenabilă și să evite consumatorismul prin transformarea ambalajelor din materiale plastice în obiecte noi și utile.

Această inițiativă, nu numai că promovează conștientizarea asupra impactului negativ al plasticului asupra mediului, ci și încurajează inovația și creativitatea în găsirea unor soluții sustenabile. Prin reciclarea și reutilizarea ambalajelor din plastic, elevii reduc cantitatea de deșeuri care ajunge în mediu și în același timp contribuie la diminuarea poluării cu microplastic, o problemă tot mai presantă în lumea modernă.

Pe lângă faptul că acest proiect oferă elevilor oportunitatea de a învăța și de a se implica în protejarea mediului înconjurător, promovează schimbarea de comportament în ceea ce privește utilizarea și gestionarea deșeurilor. Prin educație și acțiuni concrete precum acestea, se pun bazele unui viitor sustenabil și responsabil din punct de vedere ecologic.

Din păcate, limba română a lipsit de pe unul dintre afișe deși liceul este unul din România.

 

Lasati un comentariu