Cozi uriașe la vama Halmeu. Formalități greoaie în partea ucraineană

• publicat la: 29 iunie 2022
Cozi uriașe la vama Halmeu. Formalități greoaie în partea ucraineană

Prefectul Radu Roca a convocat în această dimineață, la Halmeu, o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență pentru a preîntâmpina unele probleme ce ar putea să apară în aceste zile în care județul Satu Mare se află sub cod portocaliu de caniculă.

Și mai ales în contextul în care din cauza eliminării până la 1 iulie 2022 a taxelor vamale la importul de autoturisme second hand de către statul ucrainean s-au format cozi uriașe pe sensul de ieșire din țară spre Ucraina.

”Am vrut să vedem situația de la fața locului din Vama Halmeu. Sunt timpi foarte mari de așteptare cauzați de modul greoi în care se fac formele de intrare în Ucraina din partea vameșilor ucraineni. Sunt peste 300 de mașini și TIR uri ce așteaptă să iasă din România în condițiile în care în ultimele 24 de ore au trecut doar 60 de autoturisme și TIR-uri. Voi face un apel către partea ucraineană pentru a suplimenta numărul de agenți vamali și de a încerca o fluidizare a tranzitului peste frontieră.

Am convenit împreună și mulțumesc Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare, Jandarmeriei Satu Mare și Inspectoratului Județean de Poliție pentru măsurile luate deja în vederea fluidizării traficului și asigurarea ordinii și liniștei publice în sistem integrat ( toate mijloacele auto să nu staționeze pe raza localităților ci doar în afara acestora în locuri special amenajate) .

De asemenea mulțumiri celor implicați de la Serviciul Maltez, Crucea Roșie, Parohiei Ortodoxe Halmeu, ISU Satu Mare, Apaserv Satu Mare prin intermediul cărora am reușit să asigurăm apă la corturile deja existente, hrană și asistență medicală!” – prefect Radu Roca.

Lasati un comentariu