Consilierii UDMR Carei blochează proiectul privind organizarea unui Festival românesc aflat la a XVII – ediţie

• publicat la: 13 iulie 2016
Consilierii UDMR Carei blochează proiectul privind organizarea unui Festival românesc aflat la a XVII – ediţie

Festivalul Zilele Iancului din 21 august 2016 ce se desfăşoară de 16 ani în satul de moţi Ianculeşti ce aparţine de UAT Carei nu a fost dorit de către consilierii majoritari UDMR de a se introduce pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Carei.

Miercuri 13 iulie 2016  a avut loc   şedinţa ordinară a CL Carei cu 17 puncte pe ordinea de zi. alături de consilieri şi primar au luat parte şi directori de departamente, şefi de birouri precum şi presa locală sau judeţeană. Preşedinte de şedinţă a fost Muller Ioan, consilier pe listele UDMR , au fost prezenţi 18 din cei 19 consilieri precum şi doi secretari juridici, Sroth Clara şi Anca Demian.

Şedinţa a debutat cu depunerea jurământului de către Hago Nandor, consilier ales pe listele UDMR, şef secţie la Muzeul Municipal Carei.

Muller Ioan a dorit să supună la vot apoi dacă consilierii sunt de acord cu Procesul Verbal al şedinţei  anterioare moment în care consilierul Ciută a semnalat faptul că acestea nu au fost primite de către consilieri. Faptul a fost confirmat de secretarul juridic Sroth Clara care a descoperit că acestea au rămas în Registru, nedistribuite şi a propus amânarea  hotărârii. Chiar şi în aceste condiţii, preşedintele de şedinţă a insistat pentru aprobarea Procesului Verbal.

Tot la începutul şedinţei ordinare, secretarul juridic Anca Demian a distribuit consilierilor încă 2 proiecte de hotărâre ce nu au fost consemnate  pe Ordinea de zi întocmită acum 5 zile.

Unul dintre acestea  se referea la solicitarea delegatului sătesc  de la Ianculeşti pentru aprobarea organizării celei de-a XVII- ediţii a Zilelor Iancului, un Festival tradiţional moţesc ce are loc în prima duminică de după sărbătoarea Adormirii Sfintei  Maria.

Dacă până acum orice proeict de hotărâre iniţiat de primarul Kovacs  putea fi introdus pe Ordinea de zi cu 2 minute înainte de şedinţă, de această dată preşedintele de şedinţă a cerut votul consilierilor pentru…a fi introdus pe ordinea de zi.

Ceea ce anticipam imediat după alegerea viceprimarului mun.Carei tot din rândul consilierilor UDMR a avut loc  întocmai. Maşina de vot a UDMR Carei s-a folosit de majoritatea de ţinută în CL şi  nu a dorit  discutarea şi aprobarea organizării celei de-a XVII-a ediţii a Festivalului moţesc Zilele  Iancului, un Festival autentic românesc !

Până şi introducerea pe Ordinea de zi a unui Festival Românesc  a  fost blocată de noul CL majoritar UDMR. Conducerea totalitară şi discriminatorie a administraţiei UDMR Carei nu mai miră pe nimeni din mun.Carei dar  contrariază   faptul că Instituţiile Statului au abandonat românii din mun.Carei şi satul românesc  Ianculeşti. Drepturile românilor din această parte de ţară sunt încălcate flagrant de nişte consilieri UDMR doar pentru faptul că momentan ei deţin majoritatea în CL.

Hotărârea de astăzi din CL Carei de a refuza de către consilierii UDMR Carei introducerea de ordinea de zi a unui Festival românesc programat să aibă loc pe data de 21 august  se alătură celei prin care a fost refuzată amplasarea bustului lui Mihai Eminescu în mun.Carei , a celei prin care busturile româneşti pot fi amplasate doar în anumite perimetre  din oraş, bine stabilite şi nicidecum în vreun parc al oraşului!

Pe parcursul desfăşurării  şedinţei am primit o semnalare din partea şefului biroului patrimoniu, Emil Petcu,  care  ne-a atras atenţia că în sala de şedinţe a CL însemnele naţionale nu au fost actualizare cu noile modificări promulgate de preşedintele Iohannis.

Daniela Ciută

comentarii

de Lucian la 13 iulie 2016 - 20:09

astia de la udmr se joaca dea Dumnezeu in Carei??? Eminescu interzis si monumentul este transformat in loc de joaca si acum nu le place nici ziua Ianculestiului!!!!
mari scarbe sunteti udemeristilor! si mai si traiti pe banii careienilor!

de spitalu la 13 iulie 2016 - 20:16

draghe milu tu inca nu ai saturat de stat ca ghiocelul in fata stapanilor? merita probabil ca mai iese o casuta si un post caldut in familie!~\

de Cosma Alexandru la 13 iulie 2016 - 22:10

trimieti articolul la Prefectura si CNCD!

de Dan la 14 iulie 2016 - 07:55

Prefectura are birou de presa si sunt sigur ca stie tot ce se intampla in Carei sub conducerea UDMR dar nu se baga ca vin alegerile parlamentare si spera sa mai ramana pe functii! de parca nu se stie ca toti cei care se aliaza cu udmr pierd din start mai ales la capitolul demnitate!
Rusine UDMR Carei!

de imi la 14 iulie 2016 - 10:49

bine merge la angajatii de la primerie daca milu cumpara jeep duster

de raul la 14 iulie 2016 - 12:37

PENTRU ROMANI NIMIC !..bine ca au organizat sarbatoarea svabeasca cu defilare si circoteca din parc, chiar de Ziua Drapelului National, ma mira faptul ca inca nu le cloceste mintea si un festival al rromilor (ca tot sunt multi si voteaza udmr) care sa fie organizat cam prin 25 Otombrie,sau 1 Decembrie…asa ceva ar aproba sleahta de udmr-isti in secunda doi…da’ nu mai zic nimic, ca le dau idei la fraieri :))

de flaviu la 14 iulie 2016 - 13:41

JOS DICTATURA UDMR CAREI!!!!UDMR CAREI VREA SA NE ADUCA IN PERIOADA HORTISTA?

de careian la 16 iulie 2016 - 17:46

consilierii udmeristi au ramas in e[poca medievala ar trebui sa le spuna cinva ca suntem in 2016

Raspunsuri

Lasati un comentariu