Berea prăjită, inventată de un american

• publicat la: 1 septembrie 2010
Berea prăjită, inventată de un american

Un bucătar din Texas, Statele Unite ale Americii, a creat un nou fel de mâncare: berea prăjită. Americanul susţine că este prima astfel de reţetă din lume.

Berea este pusă într-un mic “buzunar” din cocă, asemănător pastelor ravioli, care este apoi scufundat în ulei încins la circa 300 de grade, pentru vreo 20 de secunde, astfel încât alcoolul să rămână “înglobat” în micuţa bucată de aluat.
Cei care au încercat noua reţetă spun că amestecul de bere fierbinte cu aluat are un gust foarte plăcut.
Inventatorul Mark Zable a declarat, potrivit Telegraph.co.uk , că i-a luat trei ani să găsească metoda de pregătire a noului fel de mâncare şi că în acest moment aşteaptă obţinerea unui patent pentru invenţia sa. Bucătarul a refuzat să spună dacă foloseşte ingrediente speciale.
“Lansarea” oficială pentru noul produs va fi făcută în cadrul unui festival de “prăjeli” ţinut în Texas. Cinci mici bucăţi de “bere prăjită” vor fi vândute cu 5 dolari. Autorităţile au decis deja că mâncarea nu poate fi comandată decât de persoanele care au împlinit vârsta legală pentru a consuma alcool (21 de ani în Texas).
Zable a spus că berea folosită până acum a fost Guiness, dar va încerca şi sortimente mai slabe, în viitor. “Nimeni nu a reuşit să prăjească un lichid până acum. Are gustul unui covrig fierbinte dupa care ai înghiţit puţină bere” a spus bucătarul.

Competiţia de prăjeli de anul trecut din Texas a fost câştigată de o reţetă de unt prăjit.

Festivalul are loc anual iar toate felurile de mâncare sunt gătite prin prăjire în ulei încins. Americanii prăjesc de la curcani întregi, până la batoane de ciocolată şi chiar îngheţată.

stiriRol.ro

Lasati un comentariu