Proiecte în derulare la Şcoala generală Vasile Lucaciu

• publicat la: 6 septembrie 2010
Proiecte în derulare la Şcoala generală Vasile Lucaciu

Cu câteva zile înaintea de începerea anului şcolar am vizitat  Şcoala cu clasele I-VIII „Vasile Lucaciu”. Director Alina Mocanu împreună cu directoarea adjunctă Mioriţa Olea ne-au prezentat proiectele în care şcoala este implicată şi modificările care  s-au facut înainte de  revenirea elevilor in băncile şcolii.

„ Începem anul cu 25 de clase I-VIII dintre care două clase speciale,o clasă de a IV a şi una de a VIII a pentru copii cu deficienţe grave. Încercăm să facem o sală de mese, s-a făcut o igienizare a spaţiului de studiu , a grupurilor sanitare, s-a zugrăvit în toate clasele.”

Unul dintre proiectele în care este implicată şcoala presupune un schimb de experienţă între elevii şcolii şi şapte şcoli partenere din Uniunea Europeana: Polonia, Slovenia, Italia, Grecia, Franţa, Spania şi bineînţeles România. „Copiii  şcolii noastre   vor sta în gazdă la alţi elevi din străinătate şi invers. Vom demara activităţi împreună cu cadrele didactice, elevi şi părinţi pe teme de ecologie şi limba engleză”. Proiectul se va desfăşura pe perioada anilor  2010-2012 cu finanţare de la Uniunea Europeană prin „Programul de Învăţare pe tot  parcursul vieţii”.

Cel de-al doilea proiect se numeşte „Sport şi alimentaţie sănătoasă” şi implică elevii de clasele I-IV. Prin acesta, şcoala obţine o finanţare de 3000 euro de la UE. Proiectul constă în activităţi realizate cu elevii claselor primare , a profesorilor, părinţilor , medicului şi asistentului şcolii.  Activităţile se vor concretiza in  ateliere de lucru, prezentări, lectorate cu părinţii.

În ambele proiecte sunt implicaţi şi elevii cu cerinţe educative speciale.

Ultimul proiect se numeşte „Şcoală după şcoală”. Este încă în fază de început şi este demarat de asociaţia părinţilor în colaborare cu şcoala dar  implică şi elevi de grădiniţă din oraş. „În cadrul acestui  proiect elevii vor invăţa  engleză intensiv şi interactiv, română şi matematică. Dacă acesta va fi funcţional, copiii vor mai învăţa să cânte la un instrument muzical şi vor juca teatru în limba engleză cu profesori de specialitate” ne-a  declarat  director Alina Mocanu.

Dânsa  a  ţinut să mai precizeze că „şcoala doreşte să obţină o diplomă de excelenţă, vrem ca şcoala să fie o şcoală europeană  în care părinţii şi comunitatea locală să se implice in toate activităţile. Sperăm să avem rezultate foarte bune, măcar ca şi cele de anul trecut”.

Le dorim succes!

Andrada Vasile

comentarii

de Democrat la 6 septembrie 2010 - 20:38

Aici nu e nicio problema la Vasile Lucaciu,ca directoarea a fost numita pe criterii galbene,nu?si inca mai scrieti de clientela si sunteti revoltati ca PDL ul isi numeste si el oamenii…fiecare partid asta a facut si asta va face,oare doamna din pozele de mai sus,cica manager,este atat de competenta pentru aceasta functie?sau se scrie un articol cu caracter pozitiv pentru a lauda scolile unde mai sunt galbeni la putere…un lucru m-a socat enorm,anume cand profesoare titulare la prestigiosul Liceu Teoretic din Carei de care ati vorbit,au trebuit sa ceara completare de catedra,atentie,pentru ca o pensionara tot Galbena de culoare,s-a milogit in genunchi sa i se dea ore ca nu poate supravietui…acest lucru a fost in vara,inainte ca distinsa adjuncta tot galbena sa fie demisa…frumoasa tara,jalnica randuiala!e vai de noi dar sa stiti ca ne meritam soarta de popor blestemat!

de Democrat la 6 septembrie 2010 - 20:42

Apropo,sunt democrat,cum numele imi spune…dar nu din ala liber,nici portocaliu,nici galbem…urasc sincer politica…noi suntem victimele erorilor comise de toti politicienii care au condus aceasta tara si dupa 20 de ani de democratie au dus-o la sapa de lemn;miniciuna,aroganta,dispretul fata de opinia publica…sunt doar cateva din caracterele unui om care doreste sa faca politica…daca aveti acest daruri,si va bagati in seama,veti trai bine,va asigur,si daca iarna nu-i ca vara!;)

de Lucifer la 6 septembrie 2010 - 21:22

@Democrat: GTFO of my internets!

de Daniel la 6 septembrie 2010 - 21:56

:))))

de galbenu la 7 septembrie 2010 - 00:56

era cumva de filozofie ?

de xxxx la 7 septembrie 2010 - 08:01

DACA PRIVIM CU ATENTIE ACESATA POZA, PUTEM OBSERVA CUM ACESATA FEMEIE UNELE REGULI ALE ETICII: NU SE STA CU COATELE PE MASA CA LA CARCIUMA …:) DE LUAT IN SEAMA…:)

de Democrat la 7 septembrie 2010 - 09:55

Asa se sta cu mainile pe masa la PNL-femei din zona Carei unde este ea sefa mica….:)))…asta e tot ce e de luat in seama si ca e urata ca limba rusa=))

de toto la 7 septembrie 2010 - 17:50

Doamna Daniela Ciuta de ce v-ati retras comentariul? Oare de ceeeee?

Lasati un comentariu