Pro-Terra Carei la Moneasa

• publicat la: 3 decembrie 2010
Pro-Terra Carei la Moneasa

Cred că orice om normal din punct de vedere fizic ar refuza opţiunea de a merge în noiembrie în staţiunea Moneasa când e frig, nu e zăpada, e frig, e pustiu, ah da şi e frig! Şi totuşi Clubul Pro –Terra Carei, de la Liceul Teoretic o face, de nouă ani incoace! (a ieşit şi rima). O face pentru că acolo, la 100 km distanţă de Arad se desfăşoară anual concursul montagnarzilor din toată ţara, « LIRA ART MONTANA».

Şi o face pentru că la Moneasa e bine – de la deja familiara cabană « Dallas » şi până la atmosfera pe care montagnarzii din toată ţara reuşesc să o creeze cu spiritul lor libertin şi degajat, cu bocancii lor, cu chitările lor…

Plecăm cu două microbuse (Doamna Menţiu refuză hotărât să lase pe cineva acasă),26 de proterristi, ne facem provizii în Oradea şi suntem deja la jumătatea drumului până la tărâmul minune – Moneasa, Perla Muntilor Apuseni,asezata la poalele Muntilor Codru-Moma. Găsim la « Dallas » un proprietar mai dornic de somn decât noi, dar le împăcăm pe toate şi dimineaţa ne prezentăm conştiincioşi la deschidere : unii se pregătesc de proba de orienatare turistică  iar alţii înfig de zor pe panouri pozele lui Naghi Bernard şi  Cucu Martin ,caricaturile lui Budai Mark . După-masa are loc proba de slide-show iar mai târziu începem să ne agităm pentru scenetă (“Ai adus cartonul pentru TV ? Hai să ducem şi o telecomanda de-aici ! O sa râdă rău de mine ? Nu ştiu versurile !”) care iese foarte bine mai ales datorită lui Bogdan Dragoş, cel care a reuşit, mai prin improvizat, mai prin învăţat să contureze rolul unui cioban veritabil. Citez : “Doamna Menţiu reuşeşte, în fiecare an, să aducă nişte tineri extraordinari”. La proba de dans avem două perechi de concurenţi pe care îi susţinem cu toţii frenetic, iar voia bună continuă şi la discoteca organizată ,care animeaza toată staţiunea ,cândva pustie.

Premierea are loc parcă prea devreme dimineaţa ,dar ne dezmeticim bine de tot din somn când aflăm că ocupăm locul 3 în CLASAMENTUL GENERAL  cu multe, multe premii: Lisnic Smaranda câştigă proba de ORIENTARE TURISTICA la fete – clasa noua, învingând montagnardele din toată ţara, iar Chiş Iordan ocupă locul 3 la categoria masculină încă de prima oară când e la acest fel de concurs. Sceneta de la proba CULTURAL se clasează pe locul 2, iar Bettina Leitner şi Harald Ritli locul 3 la proba de DANS. Pozele noastre cu tematică legată de degradarea mediului “OBIECTIV- ECO” cuceresc podiumul – să ne bucurăm? – iar CARICATURILE  impresionează clasându-se pe locul 2.

Pe microbus chicotim amintindu-ne de toate cele, dar nu bine pornim că deja ajungem … unde? În eternul Carei. Mulţumim, Doamna Menţiu de mini-vacanţă!

clubul Pro-Terra Carei

comentarii

de romeo la 4 decembrie 2010 - 14:52

felicitari!

de ileana la 9 decembrie 2010 - 17:24

foarte frumosdin partea d-nei profesoare ca se ocupa de acesti copii …cati mai fac asta azi? unii nu-si fac nici orele cum trebuie darmite sa faca ceva in afara scolii…bravooooooooo d-mna PROFESOARA .

de gabi la 9 decembrie 2010 - 18:21

metamorfoza ananas->ileana, part 2

Lasati un comentariu