400 de joburi noi in IT! SAP România deschide un nou Nearshore Delivery Center

• publicat la: 25 noiembrie 2011
400 de joburi noi in IT! SAP România deschide un nou Nearshore Delivery Center

SAP România, subsidiara companiei SAP AG (NYSE: SAP), anunţă  deschiderea unui nou Nearshore Delivery Center pe plan local, pentru a satisface cererea in creştere pentru ultimele soluţii inovatoare ale companiei. Noul centru va furniza servicii de consultanţă la standarde internationale pentru clienti din Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA) si intentioneaza sa angajeze 400 de consultanti până in 2014. Noua unitate se va concentra pe furnizarea de consultanţă IT premium si implementare de servicii pentru clientii SAP, cu scopul de a eficientiza implementarea proiectelor din punct de vedere al costurilor si al duratei.

Noua entitate a rezultat din transformarea fostului centru al SAP Global Delivery group, parte a diviziei SAP Consulting din Bucuresti si va include alte doua birouri in Romania, la Timisoara si Cluj-Napoca. Centrul va furniza servicii in special pentru pietele mature din Vestul si Centrul Europei, pentru sustinerea proiectelor din Austria, Belgia, Elvetia, Germania, Luxemburg si Olanda.

“Centrele nearshore contribuie semnificativ la furnizarea de servicii cu costuri totale reduse, concomitent cu imbunatatirea calităţii, a vitezei si scalabilitatii. Cu aceasta abordare, vom putea oferi clientilor SAP servicii profesioniste printr-un sistem mixt de livrare, de la distanta sau direct la sediul acestora, beneficiind de avantajul culturii, al limbii si al fusului orar apropiat, in completarea livrărilor traditionale locale sau off-shore“, a declarat Franck Cohen, Presedinte SAP EMEA.

Oportunităţi pentru cei mai buni absolvenţi şi consultanţi

In următorii doi ani, SAP intentioneaza să angajeze anual peste 100 de consultanti in România, atat prin sistemul obisnuit de recrutare, cat si prin programul SAP Academy, derulat in cooperare cu principalele centre universitare din Romania: Universitatea Politehnica si Academia de Studii Economice din Bucuresti, Universitatea Babes Bolyai si Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, precum si Universitatea de Vest din Timisoara. Programul este organizat trimestrial si are ca scop cresterea competentelor tinerilor absolventi si a oportunitatilor lor de cariera in Romania. Absolventii SAP Academy obtin certificarea SAP, titlu care le deschide oportunitati de angajare.

“Obiectivul nostru este de a crea o echipa de profesionisti, care sa furnizeze servicii de consultanta cu valoare adaugata clientilor SAP din Europa. Deschiderea acestui centru este o recunoastere majora a calitatii serviciilor de consultanta oferite de catre specialistii români. Intentionam sa ne ridicam la aceste asteptari si, in ceea ce priveste viitorii angajati, ii cautam pe cei mai buni”, a declarat Gheorghe Olteanu, Director SAP Nearshore Center România.

“In ultimii 10 ani, SAP Romania s-a dovedit un partener de incredere pentru sute de clienti pe plan local, iar aceasta investitie reafirma planurile solide ale companiei pentru dezvoltarea afacerii in Romania. Noul centru va pune Romania pe harta internationala a IT-ului de cea mai buna calitate si suntem convinsi ca va contribui semnificativ la imbunatatirea serviciilor oferite la nivel regional”, a declarat si Valentin Tomsa, Director General SAP Romania.

Centrul nearshore din Romania, impreuna cu viitoarea unitate din Portugalia, vor fi primele doua centre de nearshoring ale SAP din Europa. Acestea vor deservi clienti din diferite regiuni ale Europei.

sursa time4news

Lasati un comentariu