Boc îşi duce miniştrii in Israel

• publicat la: 23 noiembrie 2011
Boc îşi duce miniştrii in Israel

Premierul Emil Boc şi o delegaţie guvernamentală vor pleca in Israel, pentru a participa la lucrările şedinţei interguvernamentale româno-israeliene, de miercuri şi joi, care se va desfăşura la Ierusalim.

In cadrul acestei sedinte vor fi semnate o serie de documente de cooperare bilaterală, precum şi o declaratie comună a celor două guverne, se arată intr-un comunicat remis marti Ziare.com.

In cadrul vizitei din Israel, premierul Emil Boc va avea o intrevedere cu premierul Benjamin Netanyahu, iar ministrii participanti la sedinta interguvernamentala vor avea o serie de intâlniri bilaterale.

Ministrul român de externe, Teodor Baconschi, se va intâlni cu omologul său israelian si totodată, viceprim-ministru, Avigdor Lieberman; Ion Ariton cu Shalom Simhon, ministrul Industriei, Comertului si Muncii din Israel; Laszlo Borbely, cu ministrul pentru protecţia mediului din Israel, Gilad Erdan.

Si ministrul Dezvoltării Regionale si Turismului, Elena Udrea, se va intâlni cu ministrul israelian al Turismului, Stas Mesejnikov; Sulfina Barbu cu Eliyahu Yishai, viceprim-ministru si ministru al Internelor din Israel; Daniel Funeriu cu ministrul israelian al Educatiei, Gideon Saar; Ladislau Ritli cu Yaakov Litzman, ministru-adjunct al Sănătăţii din Israel, si Valeriu Tabără cu ministrul israelian Ze’ev Binyamin Begin.

„Temele abordate in cadrul acestor intrevederi vor viza colaborarea in cadrul proiectelor comune de cercetare implementate cu fonduri comunitare, colaborarea in programele de protectie a mediului, intensificarea cooperării in invăţământul superior, proiecte comune in domenii precum asistenta medicala de urgenta, promovarea turistica reciproca, subiecte de actualitate ale agendei internationale”, se mai arată in comunicat.

sursa ziare.ro

Lasati un comentariu