Dacă presiunile vor persista, cursul ar putea atinge nivelul de 4,5 lei/euro

• publicat la: 4 noiembrie 2011
Dacă presiunile vor persista, cursul ar putea atinge nivelul de 4,5 lei/euro

Deprecierea leului este determinată de factori externi si influentata usor de decizia BNR de reducere a dobânzii cheie, iar dacă presiunile vor persista, cursul ar putea atinge nivelul de 4,5 lei/euro, a declarat economistul ING Vlad Muscalu.

“Deprecierea nu este singulară in cazul leului, asadar pare indusă de vestile venite din zona euro. Este posibil să vedem leul ceva mai vulnerabil in fata acestor presiuni de depreciere. Miscarea de astăzi este determinată de factori externi si influentata usor de decizia BNR (de reducere a dobanzii cheie la 6% – n.red)”, a spus Muscalu.

Potrivit acestuia, dacă presiunile vor persista, cursul ar putea atinge nivelul de 4,5 lei/euro.

“BNR ar putea mai degraba să tempereze ritmul de depreciere. Pe moment, nu vorbim de presiuni mari pe moneda naţională. Tinand cont de perspectiva ING pentru Grecia, nu vedem un leu cu mult mai slab. Daca presiunile vor persista, cursul ar putea atinge nivelul de 4,5 lei/euro”, a mai precizat Muscalu.

Banca Nationala a României (BNR) a afisat joi un curs de referinta de 4,3585 lei/euro, cel mai ridicat din acest an, cu 0,29% mai mare fata de sedinta precedenta.

sursa ziare.com

comentarii

de mircea cel batran la 4 noiembrie 2011 - 19:20

ar trebui sa facem ca si in grecia,foc la fiecare banca!

de profu la 4 noiembrie 2011 - 20:30

Da stiu ca esti in forma!Parca stateai pe la Cozia sau iesi numai de Halloween?

de mircea cel batran la 5 noiembrie 2011 - 06:12

la Cozia ma voi duce ,cand va fi nevoie de pasaport!

Lasati un comentariu