Confruntare electorală televizată

• publicat la: 31 mai 2012
Confruntare electorală televizată

Joi,31 mai,incepând cu ora 18,00, la postul de televiziune locală  TV1Satu Mare  va avea loc o dezbatere publică intre candidaţii la funcţia de consilier din partea diferitelor formaţiuni politice ,pentru  Consiliul Municipal  Carei.

redacţia

comentarii

de Oana la 31 mai 2012 - 16:02

Aceasta emisiune a dezvaluit inca odata incompetenta si aroganta actualului primar, reaua sa vointa evidenta! Citez:”nu voi mai dialoga cu liberalii din consiliu…”Asa doreste sa conduca Kovacsi Eugen pe viitor?

de Liviu la 31 mai 2012 - 17:42

Liberalii careieni nu pot fi cumparati de primar si evident ca deranjeaza.Daca ati urmarit emisiunile cu sedintele de consiliu de la televiziunea locala va dati seama de aroganta acestui evazionist cu acte in regula in acest sens.Nu stie nici macar cum se porneste un calculator ca sa nu mai vorbim ca nu e in stare sa retina ce proiecte au fost dezbatute.Spaga si discriminarea etnica sunt devizele dupa care se conduce in viata.Dispretul sau fata de careieni il reprezinta insasi refuzul de a plati taxele si impozitele si pentru care are salarul taiat cu o treime.Liberalii au facut toate afisele si banerele din banii lor fara sa stea cu mana intinsa la primarie.Au facut o lansare in vazul lumii in mijlocul careienilor nu ascunsi in castel ca intr-o fortareata si le e si rusine sa faca publica data lansarii oficiale . Lista rusinii e de vina pentru acest mister care planeaza asupra lansarii.Liberalii ies in mijlocul oamenilor si prezinta oricui doreste orice proiect si orice proces verbal pe care de fapt ar trebui sa il gasim pe siteul primarie. Liberalii sunt cei pe care nu ii poate cumpara iar cu liberalul sef CIUTA nu are niciodata curajul sa participe la o dezbatere fie ea tv sau radio.Votam pentru schimbare ! Suntem satui de minciuni si discriminari.Vrem dialog si respect reciproc!

de Lavinia la 31 mai 2012 - 19:53

Aceiasi atitudine sfidatoare din partea actualului primar pe care o are si in interiorul sediului primariei.Cine nu este de acord cu el este injurat si blamat.Delegatiile maghiare care vin sunt tratate cu mai mult respect decat orice careian.De ce suntem infratiti numai cu orase din Ungaria? Alte tari sau orase din Romania de ce nu se pot infrati cu noi?Un om care nu accepta faptul ca opozitia cum o numeste se afla in consiliu datorita voturilor careienilor nu merita sa fie primar adica nu are capacitatea deoarece nu poate sa pastreze echidistanta.Sigur ca de aici pna la discriminare si incitare etnica nu e decat un pas pe care se pare ca actualul primar tocmai l-a facut.

de careian la 1 iunie 2012 - 04:18

bucuresteanu masoara valoarea unui om in conturi deschise pe facebook.eu am doar pe hi5.sunt ramas in urma adriane?ca dupa judecata ta asa reiese.ha ha ha

de caraian la 1 iunie 2012 - 04:41

minciunile primarului au ajuns de tot rahatu.auzi cica am avea in oras cartierele mv1 mv2 si mv3!!!!stie cineva unde e mv3????la calculator e bota da bota ca nu are habar de cu ce se manaca calculatorul… da tot ar fi bine daca ar pune banii datorati ca sa ne putem incasa facturile care asteapta de un an si pentru care am platit si tvaul si impozitul.da bine ca fabrica isi face cu utilajele de la oras unde adorian are firma de gradinarit si ii sefu gradinarilor din oras.asta da clientelism la famiglia udmr.

de ochiu la 1 iunie 2012 - 05:35

nervos primaru aseara.oare cum face la servici daca la o emisiune televizata are asemenea iesiri? a fost fain clipul lui adi pentru careieni ca primaru a venit cu a lui csehi.azis ca primaru nu creaza locuri de munca da in reclamele electorale se lauda cu ele.asta crede si acum ca el e groful si noi iobagii. hallo,se aude? suntem in 2012 totusi. minden magyar szamit e pentru udmr? atunci sa il voteze ei ca noi il votam pe cel pentru care toti careienii conteaza.

de Horia Mărieș la 1 iunie 2012 - 05:45

Am urmărit si eu aseară prin Internet la ora 18 ora RO, live pe TV1 Satu Mare dezbaterea electorală.

Prima dată când l-am văzut/ascultat pe jenoke.

Ar fi foarte multe de spus, de comentat pe tema asta, mă limitez doar la o singură părere ca să nu-mi ridic 55% din locuitorii Careiului în cap: jenoke este cât se poate de penibil, se vede de la o poștă că nu s-a lipit de el nici măcar un pic de poleială, de ștaif (DEX: ștaif s. n. sg. 1. eleganță. 2. prețiozitate. 3. pedanterie; a avea ștaif expr. a fi distins / rafinat) de când se tot învârte (de cel putin 8 ani) în cercurile cele mai suspuse, în high life, a rămas tot paysanul-campesino care a plecat acum cca 40 de ani în lume din satul lui natal. N-a asimilat absolut nimic. De altfel, s-a și lamentat pe undeva pe la începutul emisiunii: „Vai de capul meu!”. 🙂

Se pare că omul chiar nu mai poate, astea sunt limitele lui și este clar că nici nu mai trebuie forțat fiindcă asta i-ar putea dăuna profund.
Dansul este oricum o creatie clasică (și nereușită) a proletcultismului, a ședințelor și a școlilor de partid (PCR).

Dacă-l superi, poate face, Doamne ferește – și să batem în lemn – apoplexie, sau atac celebral, mai ales dacă-l provoci puțin la un schimb mai rațional și mai civilizat de păreri. I se umflă urât venele de pe la frunte când este forțat să gândească. Foarte periculoasă treabă.

Mare atenție, omul ăsta va trebui șă fie asistat neapărat de un doctor în timpul ședințelor C.L. al Primăriei Municipiului Carei.
Dacă va mai avea vre-un scaun pe acolo.

de sv la 1 iunie 2012 - 07:40

dar cum se face ca PNL-ul se aliaza cu PSD-ul :))))
dar nu de comunisti au fost inchisi liberali?????????

de boros la 1 iunie 2012 - 08:12

bucuresteanu masoara valoarea oamenilor in conturi de facebook pentru ca atat poate. il pui sa iti scrie o banala aplicatie si in 4 ani nu reuseste. mare competentul lui peste prajit si asta. a profesat la scoala de dans sportiv informatic probabil.

de careian la 1 iunie 2012 - 10:35

la capitolul memorie bucu sta rau de tot.cine stie ce a votat acu 3 luni?cum isi permite sa il intrebe cineva?asta nu figura pe hartiile din fata lui,asa ca nu stie baiatu raspunsul.ca doar el voteaza la porunca si nu mai stie ce ordine a primit in trecut.

de votul la 1 iunie 2012 - 10:35

cred ca e suparat primaru si consilieru lui pentru ca nu se descurca cu calculatorele sau macar cu laptopul dar ce sa facem nimeni nu e perfect,numai ca de la un primar ai parca mai multe pretentii ca de la un simplu cetatean intelept care plateste la timp impozitele.sa nu aducem vorba de scoala ca stim ce rezultate a avut la cea din odoreu iar despre vice nu cred ca mai e cazul sa discutam ca toti ne cunoastem in oras unii pe altii.

de Horia Mărieș la 1 iunie 2012 - 13:13

Mă întreb și eu, ca tot naivul, oare cât de mult s-au redus salariile angajatilor Primăriei Carei față de cifrele publicate în iunie 2010 (adică acum 2 ani).

http://www.napocanews.ro/2010/07/adevaratele-salarii-nesimtite-din-administratie-in-fieful-udmr-din-carei-10-000-de-lei-pe-luna-pentru-city-manager-ul-unui-oras-de-doar-20-000-de-locuitori.html

Răspund tot eu: s-au redus în cel mai rău caz cu – 25% datorită lui Boc și cu + 8% datorită Guvernului Ponta începând cu 1 iunie 2012, la fel ca la toți ceilalți bugetari, =>>> adică s-au redus cu -17%.

În acest caz, clasamentul reactualizat la 1 iunie 2012 ar arăta cu aproximație așa:

1. Beko Tamas (city manager)

– 10.990 lei în martie 2010
– 9.121 lei la 1 iunie 2012.

Urmează câteva locuri libere în clasament, dar pentru ceilalți salariați renunțăm să mai calculăm, că ni s-ar face nouă mare jenă pentru jena lor.

N-aveți cumva dom’le primaș vre-un loc liber prin organograma aia recent aprobată de preşedintele Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, domnul Szakal Andras Zsolt baci, cel cu rang de Secretar de Stat, fost membru UDMR (n.a. – te cam părăsesc prietenii, nu-i așa jenoke?), actual membru PDL, cel mătrășit = eliberat din funcție ieri de domnul Ponta?

Pot tăia și eu frunză la câini pentru salariul lui Beko Tamas, că în ce privește fidelitatea și respectul pe care vi-l port, cred că nu mai aveți absolut nici un dubiu, v-am oferit doar nenumărate dovezi – și încă de necontestat, până acum. În scris.

Deasemenea, stimate domnule primaș baci, rog frumos să-i găsești un loc călduț pe lângă mine și orfanului de ieri, omului cu barbă, adică lui Szakal Andras Zsolt, fiindcă este evident că matale plătești mult mai bine decât actualul prim-ministru.

de portaru la 1 iunie 2012 - 13:42

sa fii matale sanatos ca esti depasit cu cifrele astea.cine sa taie la Carei? pai matale nu stii ca aici e legea junglei???ia cine poate si militia se face ca intoarce capu…pai azi la piata impartea jeno la fluturasi ia ghici la cine? pai tocmai la colorati care intreaba kell cigi? si eu ce sa fac atunci? mai bine am intrat pe o lista de consilieri si astept sa vad cine mai deschide usa cand eu o sa stau pe scaun la sedinta langa primar….hihihi abia astept…si o sa rad de soferii din primarie cu 20 de milioane salar ca eu osa merg la pescuit la ianculesti si prind pestele de aur…ez az.

de Careian la 1 iunie 2012 - 14:55

Jalnica prestatia celui ce a fost atata timp in functia de primar.De obicei la aceasta varsta esti mai intelept si mai comunicativ,oferind un bun exemplu tinerilor atat prin exprimare cat si prin comportament.Reactiile mai mult decat violente in fata evidentei si aici ma refer la reclama despre care nu recunostea ca ar avea cunostinta,ne duc cu gandul la perioadele dictaturii,indiferent de secol.Vizibil deranjat ca trebuie sa poarte un dialog cu o persoana neagreata de el a incurcat si cartierele orasului cat despre date concrete,ne asteptam ca dupa atatia ani in administrtia locala sa aiba o mai buna cunoastere a tot ce se intampla pe acolo.Nu aceasta era imaginea pe care o aveam despre un primar chiar daca al unui oras mai mic.

de Oana la 1 iunie 2012 - 16:46

Domnul primar este un om al trecutului, si, sa speram ca alegerile din 10 iunie vor adeveri aceasta evidenta! Edilul sef al orasului trebuie sa fie un om al dialogului, al dezbaterilor in beneficiul comunitatii , fapt care dumnealului ii lipseste!Ii lipseste si perspectiva, un proiect de dezvoltare al orasului! Acest proiect ar trebui sa apara dupa o dare de seama asupra realizarilor de pana acum, fapt care incomodeaza cert actuala administratie.

de Horia Mărieș la 2 iunie 2012 - 10:50

Alo, Domnu’ @portaru la 1 June 2012 – 13:42, dar se poate?

Să fiți Dvs. chiar atât de iute de mână și să-mi suflați de sub nas postul pe care tomnai pusesem și eu ochii? Te pomeni că aveți vre-o pilă seriosă pe la primaș, o-ți (nu vine de la „hoți”) fi din famiglia (család), că altfel nu-mi explic cum puteți avea reflexe atât de grozave, chiar dacă sunteți mult mai tânăr decât mine.

În context, mulțumesc fain pentru urările de sănătate, chiar dacă sunt depășit de cifrele alea și vă doresc asemenea. Poate aveți Dvs. un fluturaș recent.

Revenind la subiectul post de portar-consilier, eu unul sunt sigur că Dvs ați dat spagă primașului ca să obțineți postul respectiv.

Puteți să-mi dezvăluiți oare și mie (pe blat -în cel ma strict secret) tariful practicat pentru șpaga percepută pe plan local, nu de alta dar am și eu de gând să aplic pentru unul din cele 3 posturi de hingher, avizate recent, sub denumirea pompoasă de „Serviciu pentru Gestionarea câinilor fără stăpân”. „Serviciu” cu doar 3 posturi? Să fiu eu al drieacu’ dacă am mai auzit de o așa de mare pleașcă. Poate „Birou”, nu „Serviciu” !

Dar – stați așa – nu plecați, că-mi convine !

E mai bine „Serviciu” decât „Birou”, fiindcă un șef de serviciu are leafa mult mai mare decât un șef de birou.

Citeam recent „Ciocoii vechi și noi”, sau „Ciocoii vechi noi si morti” (denumit și „Ce naște din pisică șoareci mănâncă”) un roman românesc, scris de Nicolae Filimon, publicat în anul 1862 de Revista Română a lui Al.I. Odobescu.

Scria acolo că la nici o lună de la instalarea noului Guvern, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, prin preşedintele Andras Szakal, cu rang de Secretar de Stat, traseist politic, fost membru UDMR, actual membru PDL, fost subprefect de Brașov, acordă aviz favorabil (nr. 1634598/02.05.2012) Primăriei Carei condusă de șeful organizației locale UDMR, preacuviosul și binecuvântatul Eugen Kovacs zis și Jenoke, candidat pentru un al 3-lea mandat de zăcut în fotelul primașului la Carei. Avizul s-a dat pentru mărirea organigramei aparatului de specialitate a Primarului precum serviciilor şi instituţiilor subordonate Consiliului Local, inclusiv prin suplimentarea cu 3 posturi de hingheri.

Însă, mare ghinion, printr-un Comunicat de presă din data de 31 mai 2012, primul-ministru Victor Ponta a semnat o serie de eliberări din funcţie printre care și pe cea a lui Szakal Andras Zsolt – din funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici.

Săracu Szakal Andras Zsolt, a fost mătrășit, a fost discriminat etnic, a rămas probabil șomer. Abia acum îmi dau seama de ce primașul Careiului zis și jenoke, a înființat în parohia lui cele trei posturi călduțe de hingheri, cred că bănuia ce-l așteaptă pe prietenarul lui bărbos, pe Szakal și voia să-i asigure o viață tihnită, liniștită și foarte bine renumerată.

Constat că jenoke are o mână extraordinar de bună, fiindcă la nici o lună de cînd i-a avizat noua organogramă, Szakalului i s-a dat un șut în dos.

Tot așa și pe mai departe domn’ primaș!

Mai aveți oare prietenari pe la Bucale, să le faceți și lor un pustiu de bine? Sau v-au părăsit chiar toți cei care v-au ținut ăn brațe până acum și ăsta o fi și motivul neliniștii și nervozității Dvs. ieșite din comun (abnormalis), manifestată și la dezbaterea televizată din 31 mai, ora 18 de la TV1 Satu Mare?

E bine cunoscut faptul că jenoke plătește pe pupincuriștii de la Primăria lui regește, de exemplu pe boroserno, și după cele relalatate de cei foarte cârcotași, de către dușmanii poporului ai neamului (lui), și ai partidului (lui) așa numitul City Manager (sic!) mult prea distinsul (fost primaș și el la rândul lui) Beko Tamas baci, încasează lunar în jur de 10.000 lei (zecemiiRON) cu sporuri cu tot, care au introduse (așa cum este și normal) în salariu. Dar de lucrul ăsta v-am mai povestit, mii de scuze, am uitat.

http://www.niuzer.ro/Satu-Mare/Diminuarea-salariilor-nu-afecteaza-angajatii-Primariei-Boc-are-din-ce-taia-la-Carei-1033791.html

În ce privește cererea mea de a fi angajat pe unul din cele 3 posturi vacante de hingheri, cred că primașul n-are cum, și n-are nici un motiv să mă refuze. Șpaga uzuală pentru angajare o să o plătesc fără crâcnire (și pe blat, să n-afle nimeni, că doar așa se lucrează într-o famiglia serioasă unde domnește omerta – atitudine populară și cod de onoare, definiția comună pentru omerta fiind „codul de tăcere”), studii superioare inginerești care să corespundă fișei postului de hingher am, de lătrat (scris și citit) știu la un nivel sătisfăcător, iar condiția absolut obligatorie pentru a fi angajat al Primăria Carei (cunoaștere limbii maghiare scris, vorbit, înjurat) o ăndeplinesc de asemenea. Pe scurt, eu rămân un optimist incurabil fiindcă sunt aproape sigur că o să pun mâna pe unul din cele 1000 de locuri de muncă create de jenoke la Carei, adică pe unul din posturile de hingher de la Primărie.

Păi nu scrie dânsul cu mânuța lui pe afișele electorale ce apar mari, late și frumos colorate în ros-alb-verde în ziarele locale: „Am creat aproape 1.000 locuri de muncă”? Asta deși jenoke n-a vrut să recunoască nici în ruptul capului că ar fi scris așa ceva, „au scris unii”, ba a protestat chiar vehement la dezbaterea electorală de la TV Satu Mare pe acest[ temă !.

In rest s-auzim numai de bine, să ne iubim ca frații și să conviețuim în bună pace. Auguri și pentru RaTraCa.

de Horia Mărieș la 3 iunie 2012 - 13:48

A mai rămas doar o săptămână până la alegerile locale. Cred că ar trebui să mă abțin de la prostioare împănate cu documente compromițătoare și să mă ocup numai de lucruri foarte serioase.

Ca de exemplu de bográcsul electoral à la carte și à la jenöke. Dar mai bine nu. A fost descris destul de amănunțit și destul de bine împănat cu fotografii în Nagykároly.ro din 2012.06.02.

Trebuie să jucăm fair play. Apreciem favorabil această inițiativă electorală cu gust de bogrács a lui jenöke precum și spectacolul care i-a urmat, vezi „Muzsikaszó a kasélyban”, tot în acel ziar. Oamenii s-au distrat în număr mare la fiert bográcsul, l-au mâncat cu plăcere, au socializat, s-au culturalizat la concertul de seară iar jenöke a făcut mult dorita și mult așteptata baie de mulțime. Cred că a fost un succes electoral.
Obs.: Așa scrie în titlul de ziar, „kasélyban”, nu este greșeala mea de tastare. Dar merge și așa.

Nu v-am spus eu că jenöke, privit de la foarte mare depărtare, de pe undeva dintre nori, pare mai tare decât grófii Károlyi ? Probabil că n-am apucat încă să vă spun chestia asta.

Ce spun oare istoricii? Le dădea oare vre-un gróf Károlyi necăjiților din urbea Nagykároly bogrács în Parcul Dendrologic al Castelului? Le dădea o laie!

Doar jenöke are privilegiul strămoșesc de a oferi locuitorilor urbei bogrács de-a moaca exact cu o săptămână înainte de alegeri, ca moștenitor direct și de necontestat al grófilor. Unii ca jenöke au moștenit uzufructul Castelului pe vecie, iar alții, înrudiți cu grăjdarul grófilor vor moșteni Manejul, sau uzufructul lui, dar asta doar după ce va renovat din temelii de primașul jenöke pe banii contribuabilior careieni, dacă va mai apuca cumva să mai comită și neghiobia asta.

Nota bene, pentru cei care nu cunosc bine limba maghiară, bogrács nu este sinonim cu mită sau pomană electorală, nu este sinonim cu micii lui Vanghelie sau cu sacoșele lui Pinalti, bográcsul este doar o tradiție culinară a UDMR-ului păstrată și perpetuată din moși strămoși.

Din dezbaterea televizată amintită de atâtea ori în rândurile de mai sus, a răzbatut o veste pe care sunt sigur că și ceilalți candidați la postul de primar (Eva Konglovits de la PPM, Adrian Bucureştean de la USL, Emeric Mărcuş de la PP-DD, Grosu Ioan de la PDL şi Avîrvarei Dan de la PNDC – dacă au mai rămas tot aceștia) au primit-o cu deosebită bucurie și cu foarte multă mirare și surprindere.

Anume că jenöke a învățat în sfârșit să scrie. Mai precis să semneze.

Cu cca 10 zile înainte de sfârșitul mandatului, jenöke semnează ca primașul și într-o foarte mare grabă și cu o foarte mare veselie.

Semnează adjudecări de licitații, semnează contracte cu anteprenorii, semnează orice hârtie îi pui pe sub nas. Oare?

Eu unul cred că semnează acum, la spartul târgului, exact ce-i convine, mai bine zis acordarea unor contracte grase firmelor prietene, ca să aibă și el un cheag pus deoparte pentru anii de restriște.

Fac pariu, cu oricine are curaj să țină pariul, pe toată cantitatea de vin din pir care se poate procura în Carei, că deși rezultatele licitației pentru reabilitarea Teatrului Municipal „Ștefan Ruha István” și a Casei de Cultură precum și pentru investiția aferentă finalizării lucrărilor la Spațiile verzi din trei cartiere (e vorba de lucrarea aia cu trandafirii scoși și cu tufele de tuia culcate la pământ sau de alta?) nu au fost făcute publice (păi cum altfel având în vedere manierele lui jenöke?), firmele câștigătoare, sau profitoare, fac parte obligatoriu din cele de care am mai auzit și până acum adică dintre cele ce au reabilitat Castelul și lucrează și la Szarvas Fogado, precum și firma lui Adorjan, cel de care zicea un @Viorel pe aici pe la comentarii în ziua de 2 iunie 2012 – 20:08 la articolul „Şeful ANAF aprobă noua organigramă a Primăriei Carei • publicat la: 23 mai 2012.”

Atenție mare însă – jenöke ne mai amenință că vrea să semneze repede și un alt contract, iar asta se va întâmpla chiar mâine, luni 4 iunie 2012 (cu 6 zile înainte de alegeri), pentru transformarea fostei Cazărmi de Grăniceri în Centru social.

Vedeți dumneavoastră stimate primaș, stimate viceprimaș, stimate city manager (că și New Yorkul are city manager, nu-i așa?), stimați domni consilieri locali din tot spectrul politic, stimați candidați la postul de primar al Municipiului Carei, acestea (adjudecările de licitații, atribuirile de contracte majore, negocierile și semnările de contracte) ar fi trebuit să fie serios analizate în ședințele Consiliului Local, nu așa cum v-a aburit permanent primașul punându-vă să aprobați în 10 minute cca 6-7 planuri urbanistice locale, adică 6-7 proiecte !

Știți oare Dvs. unde se poate află greșeala Dvs. majoră?

Acolo unde Dvs. sunteți de acord ca un Proces Verbal al unei Hotărâri a Consiliul local al municipiului Carei judeţul, Satu Mare să se termine cu propoziția „Cu ducerea la îndeplinire a prezentei Hotărâri se încredinţează Primarul municipiului Carei.”

Porunca a 11-a: „Să nu dai niciodată briciul pe mâna maimuței !”

Dacă l-ai dat, dacă i-ai dat prilejul să facă totul după capul ei, să nu te mai întrebe niciodată de sănătate, să nu te informeze neam, atunci va fi în stare să dubleze prin câteva semnături date în exact 5 minute datoria publică a Primăriei Carei de la 6 milioane de euro, la 12 milioane de euro !

Întrebarea care se pune în final este oare cine va scoate castanele fierbinți de pe foc? N-am răspunsul la această întrebare, îl vom afla după 10 iunie a.c.
N-aș vrea să fiu însă în pielea aceluia, indiferent cine va fi!

Fiindcă tot suntem la subiectul numit confruntare televizată, hai să baleiem împreună măcar câteva perle, scoase din puțul adânc al gândirii lui jenöke.
Ca bază de timp voi face referire la „ceasul” înregistrării dezbaterii televizate care poate fi vizionată la:

http://www.tv1satumare.ro/articol/209/14189/TU-ALEGI-!

1) 14:24 – „Am asfaltat 32 de străzi”

(n.a. Aici jenöke a avut clar un lapsus sau un lipsus. In reclama electorală publicată în Gazeta de Nord-Vest, Miercuri, 30 mai 2012, Anul XXIII, Nr. 6587, ziar editat la Satu Mare, la pag. 10, jenöke afirmă negru pe alb „Am asfaltat 39 dintre cele mai circulate străzi ale oraşului astfel încât locuitorii să circule confortabil şi în siguranţă”.
Fiindcă 39 nu va fi niciodată egal cu 32, oare când a mințit fără nici o tresărire și fără să roșească jenöke, în dezbaterea televizată sau în ziar?)

2). 15:17 „Am semnat … contractul cu firma care reabilitează spatiul verde și alei-drumuri în cartierele MV1, MV2, MV3…”

(n.a. Aici jenöke s-a supus legilor fizicii, adică legii inerției, după 1 și 2 evident că urmează 3, chit că în Carei nu există nici urmă de MV3 (sic!)

3). 17:56 „Probabil nu trăiește în Carei, un bucureștean trăiește în București!” (n.a. Profundă cugetare!)

4). 18:05 „Vai de capul meu!” (n.a. Asta a nimerit-o!)

5). 19:27 „..In schimb nu accept și noi UDMR-ul nu acceptăm această gândire de opozanți…”

(n.a. Cu referire evidentă la dușmanul de moarte adică la cei 5 consilieri PNL din perioada 2008-2012)

6) 24:46 „Continuitate înseamnă în primul rând oameni competenți și nu promisiuni…”

(n.a. Iar oameni competenti înseamnă în primul rând: maistru mecanic, maistru, tehnician veterinar, sculer matriter, croitor, depanator radio-tv, tehnician dentar, etc.)

7) 27:34 „Lasă-mă cu trădarea domnule!”

(n.a. Era vorba de traseistul politic Kaiser fost acum 8 ani la PNL, iar acum la UDMR)

8) 28:12 „Dacă spui public, nu este corect!” (sic!)

9) 30:56 „Trebuie sa reacționez…Ăăăăă…2 proiecte minimis… (sic! – mamma mia, ce le mai știe jenöke!)… cine se pricepe la economie știe ce înseamnă…

(n.a. minimis = latin kifejezés, jelentése: csekély mértékű, jelentéktelen)

10) 33:23 Probabil că cineva a scris..cine știe de unde le-a luat.. că nici nu mă interesează…nu mă interesează de unde ați luat..”

(n.a. Aici jenöke face referire la reclamele electorale publicate în Gazeta de Nord-Vest, Miercuri, 30 mai 2012, Anul XXIII, Nr. 6587, ziar editat la Satu Mare, paginile 10-11 . Habar n-are de ele, nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase).

Ar mai fi, dar m-am plictisit si v-am plictisit destul și pe Dvs.

In rest s-auzim numai de bine, să ne iubim ca frații și să conviețuim în bună pace. Auguri și pentru RaTraCa.

de ratraca la 3 iunie 2012 - 16:46

un cocalar anonim a spus: „stii cum e vorba aia? daca nu ai cont pe facebook nu existi!??”

de mura la 3 iunie 2012 - 18:40

deci sa intelegem ca nici la nivelul unui cocalar anonim nu se ridica jenoke daca tot nu stie sa porneasca un calculator ca de copy-paste nici nu mai aducem vorba.

de acum e momentul! fa-ti cont pe facebook la 4 iunie 2012 - 10:46

adrian bucurestean: ”vorba aia, n-ai cont pe facebook, nu existi!”

ultimul tigan jigarit careian: ”dar daca nu ai nici o realizare in domeniul informaticii (facultate pe care ai urmat-o), existi ca informatician?!?!?”

betivul de la birtul din coltul strazii: ”daca ai cont pe facebook, poti candida la primarie?”

de careian la 4 iunie 2012 - 10:47

ION TIRIAC A DECLARAT INTR-O EMISIUNE PE PRO TV CA EL NU ARE ADRESA DE EMAIL PT CA NU O STIE FOLOSI,NU II PLACE SI NU-L INTERESEAZA.DE EL CE PARERE ARE BUCURESTEANUL PLIN DE PROPRIA PERSOANA?

de careian la 4 iunie 2012 - 10:49

P.S.:NICI ADRESA DE FACEBOOK NU ARE D-NUL ION TIRIAC.:)

de acum e momentul! fa-ti cont pe facebook la 4 iunie 2012 - 10:53

@careian
dom’le, stii sa dai copy-paste, ai rezolvat problemele orasului, n-auzi?!

de NUTI la 4 iunie 2012 - 11:11

POSTACII UDMRISTI SUGATORI NU AU CUM SA DEMONSTREZE CA PRIMARU LOR ARE TAIAT SALARU PENTRU DATORILE NEPLATITE LA STATUL ROMAN SI NICI MACAR NU STIE CUM SE DESCHIDE UN CALCULATOR.FRATILOR MAI AVETI PANA SA GASITI UN OM CORECT LA TULIPANI .SPAGA E DEVIZA VOASTRA SI A PRIMARULUI EVAZIONIST !PRIMARU PUS LA UDMR DE KEIZER CU COLORATII LA CARE LE POARTA BERE SI BOGRACS!DIN RESPECT PENTRU CAREIENII PE CARE II TOT AMINTITI VA RUGAM SA VA PLATITI DATORIILE LA ORAS DOMNULE PRIMAR CU FIRME FALIMENTARE.eXPERIENTA DE FALIMENTATOR DE FIRME O APLICATI ACUM SI LA ORAS.INTAI SA VA PLATITI DATORIILE SI APOI SA CANDIDATI.TRASEIST POLITITC OPORTUNIST SI DATOR CU SALARU TAIAT.

de acum e momentul! fa-ti cont pe facebook la 4 iunie 2012 - 11:18

ioiiii cred ca te-ai ambalat!! :))) uite ca stie si capslock, nu numai facebook si copy-paste.

ai o mica greseala de logica, datorata impulsivitatii.

Ai scris : „NU AU CUM SA DEMONSTREZE CA PRIMARU LOR ARE TAIAT SALARU”.
Cred ca ai vrut sa scrii „NU AU CUM SA DEMONSTREZE CA PRIMARU LOR nu ARE TAIAT SALARU”.
Bineinteles la voi, la USL, suspectul trebuie sa isi dovedeasca nevinovatia, nu procurorii trebuie sa dovedeasca vinovatia. groaznic adriene, cred ca ai folosit copy-paste si prin facultate cu succes, ca altfel nu vad cum poti debita asa ceva.

de Arnold la 4 iunie 2012 - 11:21

si acum e valabila scrisoarea dlui Ciuta cu documentele prezentate.nu numai ca are salaru taiat dar in cei patru ani nu a sprijinit firmele din Carei si a dat contractele la alte firme de paza la castel,o firma din Oradea.Asa face si la firmele de constructii cu care lucreaza.Nimic la cei din Carei care nu sunt de etnia care trebe pentru el.Ion Tiriac a pierdut organizarea turneului Power Horse World Cup din Germania pentru ca organizatorii au sustinut membrii comunitatii locale de afaceri.La Carei castiga contractele toti din grupul de interese financiare ale primarului.Careienii conteaza ca numaratoare la voturi ca in rest nici nu il intereseaza ce vor oamenii.Nici Hosni Mubarak nu a scapat de momentul adevarului desi are 84 de ani.

de judecator la 4 iunie 2012 - 11:27

Procurorii nu se ocupa de recuperarea datoriilor persoanelor care practica evaziunea fiscala.Banuiesc ca si in Suedia e la fel,nu?

de mira la 4 iunie 2012 - 11:35

emisiunea a demonstrat inca odata ca primarul conduce orasul ca pe vremea grofilor. a reusit sa arate adevarata sa fata in emisiunea televizata unde a spus ca avem cartierul mv3 si ca nu stie cine a pus reclama cu el in ziar.in reclama tiparita spune ca a facut 1000 de locuri de munca si la Adi Bucurestean ii spune ca primarul nu poate sa creeze locuri de munca. este tare nehotarat saracul la fel ca si cu numele cand nu stie cum sa il cheme. poate sa alega un nume care sa nu se poata traduce ca sa nu se tot incurce ca si cu reclama din ziar.

de mumira la 4 iunie 2012 - 12:10

nu, procurorii ar trebui sa se ocupe de demonstrarea vinovatiei persoanelor suspectate. scrisoarea lui ciuta? hopaaaa, iar incercati sa va lasati urarile de Punkosd in ‘posta lada’???

dar adrieean bucuresteean asta cum a ajuns consilier la 26 de ani? ziceti-mi realizari, merite, calitati, ceva? pai in emisiunea televizata nici el nu a stiut ce calitati sa mai spuna ca ar avea. cred ca se pricepe cate putin la toate si are parere despre orice!! :)))) rusine! mai bine sa il votam pe Luszy primar, ala leaga mai bine 2 vorbe ca astia 2 anal fabeti!

de Buletin de Carei la 4 iunie 2012 - 12:21

@mumira
Avand in vedere ca la fiecare minut postati de pe o adresa din tari diferite acelasi mesaj cu adrese de mail obscene si mereu cu alte nick-uri poate nu aveti timp sa observati ca intr-o zi de sarbatoare religioasa ortodoxa si greco-catolica romana municipalitatea planteaza arbori .Poate nu ar strica putin mai mult respect pentru cetatenii ce sunt si ei platitori de taxe si impozite locale.

de Marcela la 4 iunie 2012 - 12:38

acum o lasat lucrul cu plantatul da cand la ei este sarbatoare nici la primarie nu se duc si mai zic ca nu fac discriminare

de Horia Mărieș la 4 iunie 2012 - 21:18

@acum e momentul! fă-ți cont pe facebook & @careian & @munira & ratraca:

N-o să vă întreb cu cât bogrács va răsplătește jenöke pentru postările voastre nesărate, incolore, inodore și insipide și cu pronunțat iz rasist, e doar treaba Dvs., fiecare trăiește din ce poate și se hrănește cu ce lături poate.

O să prefer să scriu despre Ion Țiriac, că tot l-ați amestecat în ceanul ăla afumat, jegos și plin cu bogrács, asta doar pentru a schimba subiectul fiindcă nu vă prea convine, și fiindcă nici nu aveți niciodată argumente credibile și palpabile, de luat câtuși de puțin în considerare atunci când este vorba de jenöke. Deși jenöke nu valorează nici măcat cât degețelul mic de la piciorul stâng al lui Țiri.

DA, domnule @acum e momentul! fă-ți cont pe facebook barátom, Dvs. aveți perfectă dreptate, unul ca jenöke, care și-a făcut studiile inginerești pe sponci și pe puncte, n-o să aibă niciodată nevoie de cunoștiinte minimis (vorba lui) de utilizare a calclatoarelor. Nici nu le-ar pricepe neam, că nu-l ajută etajul.

Țiriac este la fel ca și jenöke. Și el declară, cum de altfel foarte bine s-a remarcat și s-a relatat în comentariile de mai sus și din surse demne de încredere, adică de la ProTV, că n-are adresă email, că n-are nevoie de laptop, de tabletă iPad și nici măcar de iPhone. Asemănările dintre Țiriac și jenöke se opresc la subiectul studii efectuate. Și Țiriac a făcut studii pe sponci, stând mai mult în cantonamente sportive decât în băncile școlilor, scriind mai mult cu crosa de hochei (la început) si mai apoi cu racheta de tenis, decîâ cu ceruza care nu s-a lipt de altfel nici de jenöke. Cred totuși că cu sprijinul clubului Dinamo (sau Steaua?) Țiriac a reușit totuși să termine IEFS-ul.

Dar Țiriac a fost beneficiarul unei inteligențe înăscute (nu este cazul la jenöke), a urmat o școală a vieții pe care nu mulți au reușit să o frecventeze (a colindat toată lumea cu racheta de tenis în sacoșa de sport) – și, evident, de o astfel de școală a vieșii jenöke n-a beneficiat fiindcă drumul cel mai lung pe care l-a făcut a fost probabil cel cu țugul și la clasa a II-a între Asuaju de Sus, județul Maramureș și metropola (considerată de el) Brașov, din județul Brașov (asta ca să poată reține numele orașului respectiv până și jenöke). În plus, Țiriac are indiscutabil cei 7 ani de acasă, are o grămadă de bun simț, știe să se poarte în societate, inclusiv să facă o față bună la un bal prost, calități de care jenöke nici nu a auzit.

Aceste minore diferențe l-au făcut pe Ion Țiriac să devină unul dintre cei mai bogați români, spre deosebire de jenöke care este de fapt un quintuplu falit, adică fără nici o avere, neavând nici măcar cu un fir de ață înscris în acte pe numele lui.

Ca să facem povestea noastră mai scurtă, este clar pentru toată lumea că Țiriac nu va avea niciodată nevoie, în întreaga lui viață, nici măcar de cele mai minime cunoștiinle de utilizare a calculatoarelor, fiindcă dacă el va avea nevoie cândva de orice fel de aplicație informatică, își va permite să-i angajeze, ca să-și rezolve treaba, pe cei de la Microsoft, sau de la Oracle, sau de la Apple sau de la Google, etc.

Și jenöke ar fi putut face la fel fiindcă a dispus în ultimii 4 ani de bogatul buget al Primăriei Carei. Și jenöke i-ar fi putut pune la treabă, în ale informaticii, pe salariații Primăriei, sau dacă ar fi văzut că și ei sunt tufă de tuia sau de Veneția în domeniul IT, dovadă pagina execrabilă de web (portalul Primăriei Carei), ar fi putut contracta serviciile unei firme specializate în web design, așa cum a făcut (cu succes) fratele lui tulipan, primașul gyula de Sătmar. Dar jenöke nu este nici măcar bun de șef, ca să știe cum să-i pună pe alții să execute treburile la care el este tămâie. Sau, cum de altfle am mai remarcat noi despre dânsul și cu alte ocazii, unde nu-i cap, vai de picioare.

Capisci acum drághe domnilor amintiți mai sus, cum se pune problema și cum devine de fapt treaba cu IT-ul și cu calculatoarele la distinsul jenöke úr?

In rest s-auzim numai de bine, să ne iubim ca frații și să conviețuim în bună pace. Auguri și pentru RaTraCa

de Tamas la 4 iunie 2012 - 21:40

De ce credeti ca au avut lansare la lista rusinii pe ascuns? Ca sa nu huiduie lumea cand vad ca asemenea oameni se baga de consilieri !Un fotbalist ajunge vice si un evazionist e pe primul loc si isi mai duce langa el si pe contabilul de la firmele de scaune dar si pe vecinul de la caplenilor plus directori din primarie !Lista rusinii are in frunte doi primari ,un citymanager,functionari publici,director de muzeu,de casa de batrani cu studii la scoala de seara si aia daca este,asa ca deaia se ascund sa nu ii vada lumea.

de alt careian la 5 iunie 2012 - 06:17

sa intelegem ca bucuresteanu e omul tau.astept atuurile lui horica.ca tare stii sa comentezi de altii,dar in propria-ti ograda nu te uiti.

de alt careian la 5 iunie 2012 - 06:19

deci,cu alte cuvinte,astept enumerarea lor din partea ta.

de si popa? la 5 iunie 2012 - 07:59

de obicei in comunitate preotul este cel care ar trebuie sa sigure un echilibru intre oameni si sa asigure mentinerea mereu vie a adevarului cu orice pret asa cum si preotii martiri de la sighet si-au dat viata pentru credinta lor.adevarul trebuie spus pana la capat parinte vicar si nu cu jumatati de masura in functie de simpatii.pinter jozsi nu a ajutat biserica cu bani din buzunarul lui ci din pozitia sa de consilier liberal.cele 160 de milioane au venit din partea liberalilor caci la consiliu judetean banii se impart la formatiuni politice si nu la persoane fizice.daca tot faceti referire la acest ajutor,etic si moral ar fi sa spuneti pana la capat de unde vine.si daca nu doriti politica in biserica de ce incurajati numai anumiti candidati?duminica fata candidatului portocaliu de la biserica impartea fluturasi electorali la poarta bisericii.

de karoly la 5 iunie 2012 - 08:41

la 27 de ani sa ai fabrica de mobila noua???oare cand ai avut timp sa castigi purcoi de bani????si masini luxoase nu mai vorbim….

de ildi la 5 iunie 2012 - 08:48

varugam domnu primar sa platiti datoria pe care o aveti la bugetul de ani de zile si apoi puteti sa mai candidati pentru careieni

de Horia Mărieș la 5 iunie 2012 - 08:48

@alt careian la 5 June 2012 – 06:17

Rog foarte frumos să mă citiți mult mai atent, apelând eventual la arhivă.

Am scris aici pe la Comentariile de la B. de C., foarte clar și pe înșelesul tuturor, că n-o să fac nici un fel de campanie electorală in favoarea cuiva, ci o să fac doar campanie electorală împotriva cuiva, deci o campanie anticontra unuia pe care am ajuns să-l cunosc foarte bine din presa scrisă, din cea vorbită (mă refer la RaTraCa) dar mai ales de pe net.

In aceste condiții, dacă se întelege totuși de către unii că fac campanie electorală, tot ce scriu eu pe aici trebuie luat ca o campanie electorală în favoarea:

1) Eva Konglovits de la PPM,
2) Adrian Bucureştean de la USL,
3) Emeric Mărcuş de la PP-DD,
4) Grosu Ioan de la PDL şi
5) Avîrvarei Dan de la PNDC .

Nu-mi permit sa comentez atuurile nici unuia dintre ei fiindca nu-i cunosc, nu m-am intalnit cu ei, n-am vorbit cu niciunul dintre ei- nici macar la telefon. Jur. Dar nutresc convingerea intima ca oricare dintre cei cinci candidati este superior cu cel putin doua clase lui jenoke. Ca jenoke oricum n-are decat doua clase, ca trenul.

Nota bene: am păstrat ordinea în care au apărut candidații în B. de C. „6 candidaţi pentru Primăria Carei” • publicat la: 2 May 2012.

Cu toate astea, ma bucur ca-mi faceti onoarea sa ma cititi din cand in cand si sa constatati ca „tare stii sa comentezi de altii”. Merci!

Dat totusi, vre-un argument in favoarea lui jenoke nu aveti? Nici Dvs.? M-al fi multumit macar cu unul.

Paaaa!!! drághe, petrecere placută la Bikini, sper ca aceștia nu vă vor cânta țn această seară întoliți doar în monokini fiindcă se anunță ploaie. Înteleg că jenoke este fanul lor. Bikini a népszerű magyarországi együttes kedd este 8 órától a Károlyi-kastély kertjében lép a közönség elé. A belépés ingyenes, adică este de-a moaca. Nu pierdeți pomana lui jenoke! Votati jenoke!

de ovidiu la 5 iunie 2012 - 14:17

De acord cu ildi

de sany la 5 iunie 2012 - 17:15

banii la oras nu plateste si mai si ia ca sa faca fabrica la baiatul! acesta este primarul pe care udmrul il pune in frunte cu toti hotii din carei pe langa el!!!beko are salar de mi de euro si altii nu au ce sa mance si e bun lajcsi pentru dus la tziguanii pentru voturile..rusine udmr carei care nu a putut sa puna un om mai ca lumea in lista lor… de ce nu este visnyai in poza de grup la udmru????

de Horia Mărieș la 6 iunie 2012 - 00:59

@intre timp la 5 June 2012 – 21:46

Mă repet, fiindcă nu vedeți bine sau nu vi se potrivesc diopriile.
Rog foarte frumos să mă citiți mult mai atent, apelând eventual la arhivă.

Am scris aici pe la Comentariile de la B. de C., foarte clar și pe înțelesul tuturor, că n-o să fac nici un fel de campanie electorală în favoarea cuiva, ci o să fac doar campanie electorală împotriva cuiva, deci o campanie anticontra unuia pe care am ajuns să-l cunosc foarte bine din presa scrisă, din cea vorbită (mă refer la RaTraCa) – dar mai ales de pe net.

In aceste condiții, dacă se întelege totuși de către unii că fac campanie electorală, tot ce scriu eu pe aici trebuie luat ca o campanie electorală în favoarea:

1) Eva Konglovits de la PPM,
2) Adrian Bucureştean de la USL,
3) Emeric Mărcuş de la PP-DD,
4) Grosu Ioan de la PDL şi
5) Avîrvarei Dan de la PNDC .

Nu-mi permit sa comentez atuurile nici unuia dintre ei fiindcă nu-i cunosc, nu m-am întâlnit cu ei, n-am vorbit cu niciunul dintre ei- nici măcar la telefon. Jur. Dar nutresc convingerea intimă că oricare dintre cei cinci candidați este superior cu cel puțin două clase lui jenoke. Că jenoke oricum n-are decât două clase, ca trenul.

Nota bene: am păstrat ordinea în care au apărut candidații în B. de C. “6 candidaţi pentru Primăria Carei” • publicat la: 2 May 2012.”

Stimate @intre timp, n-am nimic împotrivă să mâncați bogracs, doar că s-ar putea să vă stea în curând în gât.

N-am nimic împotrivă să scrieți despre oricine doriți Dvs și oricât doriți Dvs, inclusiv sa comentati aparitiile televizate ale oricui, this is a free contry, chiar și pentru cei care mananca bogracs (sau mai ales pentru ei, fiindc ei spre deosebire de mine pot avea dublă cetățenie, se pot stabili oricând doresc peste granița dinspre vest a României).

Mă destăinuisc Dvs.

Eu unul nu pot să admit nici în ruptul capului că o comunitate de 20.000 de emberek este fie condusă numai de aljas butak. Mă revoltă chestia asta. Dacă Dvs puteți să-i suportați, numai fiindcă aveți aceeași limbă maternă ca si ei, n-aveți decât să-i suportați.

Dar să nu încercați nicidată să mă convingeți și pe mine să-i suport și să-i tolerez pe cei care sunt tâmpiți, pe imbecili, pe excroci, pe cei care-s buni numai de vârât în pușcărie (dacă doriți Dvs, chiar si în a váci börtönben, ca să se înțeleagă mai bine cu gardienii) ===>>> CĂ NU ȚINE !

Doar o ultimă curiozitate bolnavicioasa: anonimul laș care postează aici cu aliasul @intre timp, este postacul lui jenoke, al lui lajoska, al lui tamaska sau este cumva din trupa de dans la bară numită Nagy & provincia lui, sau eventual este chiar de pe la RaTraCa?
Ca să știm și noi cui îi facem onoarea să-i acordăm atâta atenție.

În rest s-auzim numai de bine să ne iubim ca frații, să conviețuim în bună înșelegere, chiar dacă unii mănâncă bogracs tot timpul, iar alții, ca mine, foarte rar.

de Buletin de Carei la 6 iunie 2012 - 04:46

@ intre timp
Daca nu am stii de unde postati ar fi de admirat perseverenta cu care va sustineti „fanii” desi nici acum nu agreem obscenitatile pe care le postati constant ( postari din diferite parti ale lumii la interval de cateva minute) la adresa de mail si care nu fac cinste persoanei civilizate in care vreti sa pozati. Daca considerati oportun,puteti sa va sustineti afirmatiile prin intermediul unui articol trimis pe adresa redactiei dar numai daca este documentat iar cele afirmate pot fi sustinute prin acte.

Lasati un comentariu