Pregătirile pentru alegerile locale analizate de Comisia tehnică judeţeană Satu Mare

• publicat la: 15 mai 2012
Pregătirile pentru alegerile locale analizate de Comisia tehnică judeţeană Satu Mare

Sala mică a Palatului Administrativ a găzduit, în data de 15 mai, şedinţa Comisiei tehnice judeţene Satu Mare pentru pregătirea şi desfăşurarea alegerilor locale, care a fost condusă de prefectul Eugeniu Avram. Pentru că s-a aflat la prima întâlnire de la numirea în funcţie cu membrii comisiei, prefectul Eugeniu Avram a dorit să le transmită dorinţa sa privind respectarea legalităţii, totala transparenţă şi sancţionarea drastică a oricăror tentative de încălcare a legii în privinţa pregătirii şi desfăşurării alegerilor din 10 iunie.

Totodată i-a asigurat pe membrii comisiei de disponibilitatea sa privind colaborarea şi deschiderea pentru soluţionarea tuturor problemelor care ar putea să apară, organizarea alegerilor locale fiind prioritatea zero a Instituţiei Prefectului în perioada următoare.

În intervenţiile lor, membrii comisiei tehnice i-au prezentat prefectului Avram stadiul îndeplinirii atribuţiilor ce revin instituţiilor pe care le conduc în pregătirea alegerilor locale. Potrivit datelor prezentate a reieşit că la nivelul judeţului Satu Mare nu există probleme deosebite în respectarea graficului stabilit de Guvern.

Prefectul judeţului a anunţat că a fost semnat contractul pentru tipărirea celor 1.400.000 de buletine de vot. Directorul DGFP Satu Mare, Dan Maier, a afirmat că există unele primării de comune din judeţ care nu şi-au prevăzut în bugetele locale sumele necesare plăţii, conform legii, a persoanelor ce vor face parte din birourile secţiilor de votare, in rest sumele necesare pentru organizarea alegerilor fiind alocate de la bugetul de stat.

comunicat

Lasati un comentariu