Concurs de tăiat porci

• publicat la: 2 februarie 2013
Concurs de tăiat porci

Cea de-a treia editie a concursului de tăiat porci s-a desfăşurat incepând cu ora 7 dimineaţa la fostul târg de animale din Carei,in organizarea UDMR Satu Mare.

25 de echipe din judet dar şi din Ungaria s-au inscris la concurs,incercând să işi demonstreze aptitudinile in procesarea celor mai reusite produse traditionale din carne de porc.

O vreme potrivnică,ploioasă, a fost cel mai  păcătos  adversar al competitorilor.

După  asomarea animalelor fiecare echipă s-a apucat de treabă,fiecare membru al echipajelor având atribuţiuni specifice,bine stabilite in prealabil.

Fiecare echipă  si-a amenajat un stand propriu,aranjat in concordanţă cu specificul zonei de provenienţă.

Atmosfera de bună dispozitie,specifică unui “tăiat de porc”, a fost intreţinută si de pălincă si vinul fiert prezente la fiecare stand.

Gospodari din Carei dar si din localitatile limitrofe au asistat la intreg procesul de preparare al bucatelor.alaturi de acestia au fost prezente si  oficialitati ale orasului, consilieri dar si invitati ai organizatorilor, deputatul Kelemen Hunor, preşedintele UDMR,  senatorul Pataki Csaba,alti primari UDMR.

 

Juriul a acordat premii pentru cea mai rapidă echipă, cel mai bun toroş,cel mai bun  caltaboş, cei mai buni cârnaţi, cea mai bună pălincă, cel mai bun vin fiert, cel mai lung cârnat, cel mai lung caltaboş.

Locul 1 :echipa Alsocsernat/

Locul 2:echipa  Ponyvas ( Viisoara )

Locul 3:echipa din  Viile Satumare )

Nu a lipsit nici standul cu sesizări şi reclamaţii.

 

redactia

comentarii

de un roman la 3 februarie 2013 - 14:07

Credeti ca s-au taiat toti porcii…?Hahaha…

de pensionar la 3 februarie 2013 - 14:35

cine a platit atatia porci si unde au mers toate bunatatile?
s-a gandit cineva la casele de copii si de batrani?
pe sportivi ii grijesc parintii care pot da macar pe amaratii fara familie ii baga cineva in seama sau si acolo e cu etnie?

de Horia Mărieș la 3 februarie 2013 - 16:00

@pensionar la 3 February 2013 – 14:35

Excelentă întrebare. Cea de a doua. Nu știu să vă răspund.

de iles la 4 februarie 2013 - 09:52

Nu stiti unde s-au dus ‘bunatatile”?O imagine surprinsa in momentul in care se incarcau „bunatatile” in portbagajul unui renault nou (achizitionat recent de primarie), iar „ghidul” pentru destinatia acestora era chiar distinsa noastra „primarita” care in secunda doi dupa ce portbagajull a fost umplut s-a urcat in masina langa soferul primariei si au demarat in tromba….

de robi la 4 februarie 2013 - 10:02

bunatatile au mers la cine a platit porcu.si daca au facut concurs de taiat porci atunci bunatatile au trebuit sa fie plimbate cu masina luata de primarie pentru promovarea turismului local sa vada toti ce preparate se fac la carei si sa vina sa guste.

de profi la 4 februarie 2013 - 10:34

cel mai bun toros o fost la fdg si cel mai curat.pacat ca so dat cu udmru.

de Horia Mărieș la 4 februarie 2013 - 14:11

@iles la 4 February 2013 – 09:52 + @robi la 4 February 2013 – 10:02

Și voi acuma! Da’ ce, n-are voie să mămânce „primărița” porcii iudemereului? Că doar l-a băgat repede și pe hun-or în portbagajul Renault-ului.

de un roman la 4 februarie 2013 - 14:33

Pacat ca nu mi-a raspuns nimeni la intrebarea,,daca s-au taiat toti porcii?” ca sincer am vazut multi pe acolo si de toate rasele,,politice” era si un examplar mare cu palarie…

de Horia Mărieș la 4 februarie 2013 - 17:21

@un roman la 4 February 2013 – 14:33

Nu știu să vă răspund la întrebare, fiindcă n-am fost prezent și n-am putut verifica. În orice caz, se zice că în ciuda ploii, lumea s-a distrat f. bine, iar unii s-au îmbătat exact ca … porcii ăia cei sacrificați. E bine și așa, distracția este foarte necesară din când în când într-o comunitate.

N-a fost însă nici o surpriză pentru nimeni faptul că Marele Premiu pentru Cel Mai Lung Cârnat a fost adjudecat de organizația județeană a UDMR. Cu ăștia nu se putea pune rău nimeni, cu ăștia chiar că nu putea concura nici o altă echipă, ăștia aveau clar pile, mai ales că de față a fost, ca suporter înfocat și președintele organizației județene, distinsul senator.

de un roman la 4 februarie 2013 - 19:36

Imi plac mereu comentariile dumneavoastra domnule Maries,probabil sunt eu prea radical si din cauza asta nu pot sa inteleg de ce mereu cand e loc de vreo masa intinsa sau chermeza,,lumea buna din politica” fraternizeaza,se pupa si se strange in brate.Ca simplu om vezi o imagine clara a unor ,,nevertebrate” gretoase.
de un roman la 2 February 2013 – 15:39

Domnule Maries e bine ca e lung carnatzul ca asa pot prinde toti de el fara culoare politica,ca matzul si obrazul nu are culoare politica si ce e mai interesant ca la chermeze de genul ,,fraternizaza” oamenii indiferent de nivelul clasei politice(parlament,guvern,judet,etc.)si se inteleg de minune,nu mai sunt dispute pe impozite,pe sistemul de sanatate,invatamant,regionalizare,nivel de trai,constitutie,etc.Deci asa e si azi la Carei unii prind de un capat al carnatzului iar ceilalti de celalalt si bine merci se satura toata clasa politichiei careiene si judetene.Apoi de luni om mai vedea ce s-a intampla si cu ,,restul” sau ,,resturile” populatiei.

de Horia Mărieș la 4 februarie 2013 - 19:54

@un roman la 4 February 2013 – 19:36

De ce sunteți atât de discret ???
Nominalizați-i fără rezerve pe cei care au fraternizat. Nevertebratele.
Pe urmă mai stăm de vorbă, îi disecăm și pe ei, că bisturiul e deja ascuțit.

de un roman la 4 februarie 2013 - 21:41

Chiar nu urmaresc sa fiu discret,puteam sau pot foarte usor sa-i nominalizez pe cei care au participat la acest ospat dar imi este si mai usor sa spun ca erau politicieni vorba vine de pe tot,,esichierul politic” care nu pareau deloc incrancenati de problemele societatii careiene sau judetene cum de altfel daca extindem situatia din pacate asa se intampla si la nivelul intregii tari…Asta doare…Si vorba cu carnatzul:unii prind de un capat ceilalti de celalalt si totul e bine iarasi oamenii de rand daca au sansa sa simta mirosul carnatzului e super…

Lasati un comentariu