Elveţia-o nouă destinaţie de pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj

• publicat la: 27 martie 2014
Elveţia-o nouă destinaţie de pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj

            Astăzi, 27.03.2014, în cadrul unei conferinţe de presă prin care a anunţat poziţionarea celei de a 8-a aeronave la baza de la Otopeni, compania aeriană Wizzair a adus la cunoştinţă publică deschiderea unei noi rute de pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj, începând cu data de 25 iulie 2014.

Este vorba de destinaţia Basel Mulhouse Freiburg (Elveţia) care va fi operată cu o frecvenţă de 2 zboruri / săptămână, în zilele de luni şi vineri. Preţurile biletelor încep de la 129 RON/zbor, cu toate taxele incluse.

 Noua destinație a curselor care operează pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj este importantă nu doar pentru că se adaugă celor deja existente, ci și deoarece EuroAirport Basel-Mulhouse-Freiburg este situat la granița a trei țări: Elveția, Franța și Germania. Cele două zboruri săptămânale de la Cluj vor facilita accesul românilor în zonă, dar și al cetățenilor celor trei țări interesați de zona Transilvaniei. Unicitatea EuroAirport Basel-Mulhouse-Freiburg, care este administrat de două state (Elveția și Franța), este, în opinia mea, un prim argument în favoarea convingerii că noua cursă va fi un succes încă de la primele zboruri. Pe de altă parte, investițiile făcute la Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj își arată roadele, această nouă destinație fiind a doua anunțată public în mai puțin de trei săptămâni”, precizează președintele Consiliului Județean Cluj, Domnul Horea Uioreanu.

De asemenea, Directorul General al Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj, Domnul David Ciceo a declarat: „Noua destinaţie Basel Mulhouse este un pas important în dezvoltarea reţelei de rute a aeroportului. Este prima legătură aeriană printr-un zbor regulat cu Elveţia. Astfel, zborurile regulate care sunt operate în prezent de pe aeroport ajung să asigure legături aeriene cu 11 ţări: Anglia, Austria, Franţa, Spania, Italia, Germania, Cehia, Belgia, Olanda, Elveţia şi Israel, ceea ce constituie un real avantaj de a călători pentru clujeni.”

Decizia Wizzair de a deschide acest nou zbor de pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj vine să susţină consolidarea prezenţei companiei pe piaţa transportatorilor aerieni din România.

 sursa CJ Cluj

Lasati un comentariu