Despărţământul ASTRA Carei acordă Diploma “Meritul cultural – artistic”

• publicat la: 16 februarie 2015
Despărţământul  ASTRA Carei acordă Diploma  “Meritul cultural – artistic”

Asociaţiunea Transilvană pentru Literatura Română şi Cultura Poporului Român – ASTRA, a luat fiinţă în 1861, la iniţiativa unor mari personalităţi, români inimoşi şi devotaţi, precum Avram Iancu, Axente Sever, Simion Balint, Ion Cavaler Puşcariu, Alexandru Şterca Şuluţiu, Andrei Şaguna, Timotei Cipariu, George Bariţ.  Ea îşi propune ca  în climatul nou de libertate, democraţie şi demnitate, instaurat în  Decembrie 1989, să militeze pentru promovarea ştiinţei  şi a culturii, a învăţământului, a artei şi a literaturii în Transilvania şi în întreaga ţară, la ridicarea nivelului de civilizaţie materială şi spirituală a întregului popor, pentru integrarea lui în circuitul valorilor europene.

În acest context, Despărţământul ASTRA- Carei, reactivat în septembrie 2014, din dorinţa de a promova, în rândul generaţiei tinere, valorile spirituale, tradiţiile locale şi naţionale, intenţionează să ofere la sfârşitul fiecărui an şcolar, o diplomă  “Meritul cultural- artistic” pentru elevii cu cea mai bogată activitate cultural-artistică, desfăşurată pe parcursul unui an şcolar.

Această distincţie se doreşte a fi o apreciere a dăruirii şi a efortului  depus prin implicarea în diferite manifestări culturale sau artistice. Elevii interesaţi, sunt rugaţi să îşi întocmească un portofoliu, până la data de 20 mai 2015 şi să îl depună la conducerea unităţii  şcolare pe care o frecventează.

Nominalizarea elevilor   se va face în urma analizei portofoliului care va cuprinde documentele doveditoare ale activităţilor sale.  Diploma “Meritul cultural – artistic” va fi însoţită şi de un premiu consistent.

Aşadar, dragi tineri, vă rugăm să vă întocmiţi din timp portofoliile, să solicitaţi Diplome de participare de la toate activităţile la care  luaţi parte.  Se punctează în mod special  participările în calitate de organizator al  activităţilor cultural-artistice.

20 mai 2015 este ultima zi în care vă puteţi depune portofoliile pentru a concura la obţinerea premiului prezentat. Un  reprezentant al Despărţământului ASTRA Carei  va prelua din fiecare unitate şcolară dosarele voastre.  Acordarea diplomei “Meritul cultural- artistic”, se va face într-un cadru festiv, înainte de finalizarea anului şcolar 2014-2015.

 

Preşedinte Despărţământ  ASTRA – Carei,

Ing. Daniela Ciută

Secretar,

Prof.Alina Iacobuţ

 

comentarii

de FELICITARI ! la 17 februarie 2015 - 11:58

O Initiativa care merita apreciata !Felicitari !

Lasati un comentariu