SLI Satu Mare a strâns peste 1.000 de semnături pentru susţinerea salarizării personalului nedidactic

• publicat la: 25 februarie 2015
SLI  Satu Mare a strâns peste 1.000 de semnături pentru susţinerea salarizării personalului nedidactic

Victor Oprea, preşedintele Sindicatului Liber Învăţământ (SLI) Satu Mare, ne informează că această organizaţie a strâns peste 1.000 de semnături pentru susţinerea salarizării personalului nedidactic.
Potrivit acestuia, personalul nedidactic din învăţământ trebuia să beneficieze de creşterile salariale promise de Guvern în acordul semnat cu sindicatele. Conform acelui accord guvern-sindicate, personalul nedidactic din învăţământ trebuie să beneficieze de o majorare salarială de 35%, eşalonat pe 2 ani de zile.

În ianuarie 2015 trebuia să se acorde primele majorări, lucru care nu s-a întâmplat.
Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) poartă discuţii în continuare cu reprezentanţii ministerelor pentru a urgenta punerea în aplicare a promisiunilor guvernului. Concomitent, FSLI strânge semnături de la angajaţii din învăţământ pentru susţinerea salarizării personalului nedidactic.
La rândul său, SLI Satu Mare a strâns peste 1.000 de semnături, mai mult decât se aştepta conducerea că va aduna. Tabelele cu semnăturile vor fi înaintate Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, în vederea centralizării lor la nivel naţional. Semnăturile vor fi depuse la Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.

Lasati un comentariu