Aur pentru Echipa Feminină de spadă a României

• publicat la: 9 iunie 2015
Aur pentru Echipa Feminină de spadă a României

Echipa feminină de spadă a României a cucerit aurul la Campionatele Europene de scrimă de la Montreux (Elveția), marți, după ce a învins în finală formația Estoniei, cu scorul de 45-35, conform AGERPRES.

Ana-Maria Brânză, Simona Pop și Simona Gherman (plus rezerva Loredana Dinu) au păstrat, astfel, aurul cucerit de România la ediția de anul trecut a competiției (în fața Rusiei), găzduită de Strasbourg. Tricolorele și-au luat revanșa, după ce, în 2013, la Zagreb, Estonia învingea România în meciul pentru medaliile de aur.

În finală, Ana-Maria Brânză a dat primul asalt, în fața Irinei Embrich, de care a trecut cu 5-4. Simona Pop a consolidat avantajul echipei noastre în meciul cu Julia Beljajeva (7-4), iar Brânză a păstrat ecartul și după întâlnirea cu Erika Kirpu (12-9). Simona Gherman a desprins România în urma confruntării cu Beljajeva, 16-10, dar balticele au revenit în meci după duelul dintre Pop și Embrich. Simona a avut la un moment dat 23-16, dar adversara a replicat bine și s-a apropiat la doar trei tușe, 24-21. Ana-Maria Brânză a dispus de Beljajeva și scorul a devenit 27-22. Penultimul asalt a fost câștigat la limită de Pop în disputa cu Kirpu (6-5), iar înaintea ultimul duel tricolorele conduceau cu 33-27. Simona Gherman nu i-a lăsat nicio speranță Irinei Embrich, iar România a câștigat cu 45-35.

În sferturi, România a învins Ucraina cu 31-25, iar în semifinale a dispus de Suedia cu 45-42. Integral pe AGERPRES

Lasati un comentariu