BAC 2015: Primele probe scrise

• publicat la: 30 iunie 2015
BAC 2015: Primele probe scrise

 

Proba scrisă la Limba și literatura română din cadrul examenului de Bacalaureat, desfășurată în data de 29 iunie 2015, a fost susținută de 2.496 candidați din totalul de 2.549 înscriși, un număr de 53 candidați fiind absenți. În funcție de tipul de subiect, pentru filiera teoretică profil real, filiera tehnologică și filiera vocațională – toate profilurile (cu excepția profilului pedagogic), din 1.938 înscriși au fost prezenți 1.897, respectiv pentru filiera teoretică profil uman și profilul pedagogic, din 611 înscriși au fost prezenți 599.

La Limba și literatura maghiară maternă au fost prezenți 560 candidați din cei 571 înscriși, iar la Limba și literatura germană maternă au fost prezenți toți cei 60 candidați înscriși. Pentru un candidat de la Liceul Teoretic Carei, care a obținut premiu la olimpiada internațională, s-a echivalat proba scrisă la Limba și literatura maghiară maternă cu nota maximă.

La centrul de examen din cadrul Colegiului Național „Doamna Stanca”, un număr de 7 candidați proveniți de la Colegiul Național „Doamna Stanca”, absolvenți ai profilului real – specializarea științe ale naturii bilingv franceză, au susținut proba scrisă la Biologie, disciplină nonlingvistică studiată în limba franceză. Promovarea acestei probe specifice permite obținerea mențiunii „secție bilingvă francofonă” pe diploma de bacalaureat.

Nu au fost semnalate incidente.

Lasati un comentariu