BestFest la final

• publicat la: 2 iunie 2015
BestFest la final

Festivalul BestFest 2015 – Primăvara Culturală Careiană s-a încheiat duminică, 31 mai 2015 cu un concert  susținut de  corul  „Kölcsey” din Debrețin.

Timp de 3 luni, începând cu luna martie, careienii s-au putut bucura de o varietate de evenimente culturale și sportive, de la expoziții de fotografie, pictură, sculptură, proiecții de film, lansări de carte, spectacole de teatru, music-hall, concerte de muzică ușoară și clasică, spectacole de folclor, conferințe, simpozioane, turnee sportive și diverse competiții dedicate în special elevilor. Manifestările, peste 40 la număr, s-au desfășurat la Centrul Cultural al Municipiului Carei, Castelul Károlyi din Municipiul Carei și Biblioteca Municipală Carei. Câteva mii de oameni au participat la evenimente în cele trei luni de zile, fie localnici, fie turiști, dintre care unii venind special pentru unele dintre manifestări, alții aflându-se în tranzit.

În aceeași perioadă, Direcția de Cultură a relansat două proiecte, care se bucură de un interes din ce în ce mai crescut, „Europa la ea acasă – Muzicieni reprezentativi din țările U.E.” și „Cuibul de cărți”, proiecte care se vor derula pe toată perioada sezonului estival.

Organizatorii festivalului aduc mulțumiri tuturor celor care au adus o contribuție la buna desfășurare a manifestărilor și totodată reprezentanților media pentru promovarea constantă.

Seria evenimentelor culturale la Carei nu se oprește însă aici. În luna iulie se va desfășura cea de-a treia ediție a Festivalului Medieval „Villa Karul”, iar luna august aduce a opta ediție a Festivalului „AugustFest”. În premieră, tot în luna iulie se dorește organizarea unui mic festival de jazz.

Pe lângă acestea, se mai anunță o serie de alte surprize, pe toată durata verii. Vom reveni cu detalii în timp util.

Lasati un comentariu