Iohannis: Există două Românii, una a cetățenilor simpli și una a lui Ponta?

• publicat la: 9 iunie 2015
Iohannis: Există două Românii, una a cetățenilor simpli și una a lui Ponta?

Președintele Klaus Iohannis l-a criticat dur marți seară pe premierul Victor Ponta după votul din Camera Deputaților în cazul urmăririi sale penale, acuzându-l pe primul-ministru că „a sacrificat” interesul țării pentru interesul propriu.

Iohannis a declarat că Ponta a avut la dispoziție trei variante în cazul urmăririi penale, dar a ales „cea mai proastă variantă”: „s-a folosit de influența pe care o are ca premier și a solicitat majorității parlamentare să nu încuviințeze urmărirea penală”.

„Premierul a avut la dispoziție trei variante de reacție. Prima, cea mai bună și onorabilă, ar fi fost demisia și să se pună la dispoziția justiției. A decis să nu o facă. A două variantă este să își convingă colegii să încuviințeze urmărirea penală, să se pună la dispoziția procurorilor și să dovedească practic că e nevinovat. Dacă așa s-ar fi întâmplat probabil nici nu l-aș fi suspendat din funcție și cu siguranță s-ar fi găsit modalități de judecare cu mare celeritate pentru a lămuri foarte repede problema. Premierul nu a avut curaj să facă acest lucru. A ales a treia variantă, cea mai proastă, domnul Ponta s-a folosit de influența pe care o are ca premier și a solicitat majorității parlamentare să nu încuviințeze urmărirea penală. Parlamentul a executat ordinul. E o variantă foarte proastă, fiindcă acum domnul Ponta nu mai poate demonstra nimănui că a avut dreptate și, mult mai grav, se creează o imagine negativă despre România, despre democrația românească”, a afirmat președintele.

integral pe cotidianul.ro

Lasati un comentariu