Fără apă pe cod galben de căldură. În Carei, oraşul extremelor – Revelion în beznă şi fără apă pe caniculă

• publicat la: 28 iulie 2015
Fără apă pe cod galben de căldură. În Carei, oraşul extremelor – Revelion în beznă şi fără apă pe caniculă

În plină  perioadă  caniculară, ba de cod portocaliu ba de cod galben, în municipiul Carei nu curge apa la robinete. Nici la cele de la bucătărie şi nici la cele de la baie sau toalete.

Deşi are  o armată de angajaţi  pe relaţia mas-media, Primăria Carei a reacţionat destul de târziu şi nu a oferit nici o explicaţie concretă despre stadiu lucrărilor de remediere a  situaţiei  în care se află locuitorii plătitori de taxe şi impozite.

Municipiul Carei a devenit în ultimii ani un  pol al extremelor, mai ales când vine vorba de comportament al administraţiei publice actuale.

După ce am petrecut Revelionul în beznă datorită unei pene de curent, am ajuns ca în plină vară, când temperaturile depăşesc frecvent 35 de grade Celsius, să rămânem fără apă la robinete.

Nici măcar finul primarului Kovacs, director de gazetă sătmăreană şi proaspăt angajat la primăria Carei cu statut de PFA pentru actualizarea paginii de socializare Facebook a primăriei careiene, nu a consemnat ca operatorul APASERV  nu a oferit un comunicat de presă careienilor lăsaţi fără apă în plină caniculă.

Tânărul consilier personal al primarului Kovacs este prea ocupat de problema revizionismului maghiar , tratată pe un blog personal, pentru a oferi careienilor date despre situaţia  nefericită în care au ajuns prin sistarea furnizării apei la robinete. Doar  trăim în oraşul care  a cedat unei firme private exploatarea de apă termală  în scop comercial, fără nici un fel de autorizaţie, deci  ilegal.

Cititorii Buletin de Carei ne-au contactat la redacţie pentru a-şi exprima nemulţumirea şi indignarea. Vă  redăm în continuare unul dintre mesajele primite-

Deși sunt doar un musafir în urbe mă preocupa soarta careienilor. Nu pot să nu fiu revoltat de nesimțirea crasă a celor de la Apaserv care își batjocoresc clienții pe spinarea cărora paraziteaza. Nu înțeleg cum pot edilii să tolereze lipsa de respect manifestată de acești baroni ai apelor cică „potabile” : apa fiind sistată de azi dimineață  ora 8,  am sunat la dispecerat pentru lămuriri, nu știu de ce am sperat că voi fi edificat, pe lângă faptul că la capitolul relații cu clienții sunt praf am primit un răspuns evaziv și pe un ton foarte arogant: astăzi după masa da’ nu știm la ce oră. E deja ora 17 și nici fir de apă la robinet. Stiu ca nu e un eveniment izolat si ca mereu au fost probleme cu apa, care e si scumpa si murdara, de ani de zile nu se poate bea sau folosi la gatit. Dragi careieni vă indemn să vă revoltați ca nu ajunge să ai castel și piețe pavate, dacă lipsesc niște lucruri elementare că doar nu trăim în lumea a 3 a ci suntem la granița cu mai civilizații unguri Chiar trebuie să suportăm monopolul acestei societăți care își umilește consumatorii?nu se poate face nimic să ne fie mai bine?

comentarii

de raul la 28 iulie 2015 - 23:43

..ba se poate face,cel mai simplu protest…urinam in sticle de plastic tip pet si le lasam in fata primariei,hai sa vedem cine are curajul sa faca asta si cate sticle se vor strange,totul sa fie fotografiat si urcat pe retele de socializare,pt ca mai nou acolo vad ca se face politica,poate asa ne va „auzi” si pe noi cineva …desi e greu de crezut.

de dimitriu radu mihai la 29 iulie 2015 - 05:36

pe langa multele neajunsuri cu care ne lovim zi de zi colac peste pupaza vine si acesta lipsa de apa atat de necesara in traiul de zi cu zi si pentru ca sa aratam ca suntem un oras civilizat.Am inteles ca a fost ceva care nu se putea prevede dar trebuie sa existe solutii de AVARIE si acelea sa suplineasca aceste avarii neprogramate.Dar COMUNICAREA este sublima este frumoasa dar LIPSESTE CU ESAVARSIRE DIN PACATE.Cine are arechi sa auda!!!!!!!

de Careian la 29 iulie 2015 - 06:38

Apaserv trebuia sa emita Comunicat de presa catre toata presa.Dar nici Primaria nu trebuia sa stea indiferenta .Au scris ei pe pagina lor de facebook si au citit exact 10 persoane,iar postarea era scrisa in doi peri(de mantuiala si inexplicita(ca toate celelalte).Facebook-ul nu este un mod de a comunica cu localnicii,nu toti careienii au facebook si nu toti au un calculator in casa sau internet,sau poate nu se pricep.Ce fac cei 3 sau 4 purtatori de vorbe angajati cu Contract la Primarie?
Treziti-va la realitate domnilor edili – facebook-ul nu este un mod de comunicare cu comunitatea locala!!!

de Roxane la 29 iulie 2015 - 16:59

Nu stiu cum se vor descurca cu lipsa de apa atat de necesara in traiul de zi cu zi. E clar sa fie nemultumiti.

de Lucian la 29 iulie 2015 - 17:10

Sincer nu ma mira deja nimic.
Sunt doar trist pentru ca sunt plecat din Carei de cativa ani buni si din pacate ajung acasa la parinti doar de 2 ori pe an- vara si de Craciun.
Revelionul l-am petrecut in bezna,acum fara apa,oare ce ma asteapta in concediul de Craciun cand am sa revin din nou acasa?

de Catalina la 30 iulie 2015 - 07:08

Foarte greu in zilele astea fara apa. Nu siu cum o sa reziste.

de Horia Mărieș la 11 august 2015 - 07:01

Caniculă, temperaturi de 34-35 grade C la umbră în Carei zilele astea.

In aceste condiții, mirobolanta S.C. APASERV SATU MARE S.A a adus respectuos la cunoștiința locuitorilor municipiului Carei că din cauza unor lucrări de modernizare, în perioada 11-14 august 2015 furnizarea apei se va realiza cu o presiune scăzută. Datorită furnizării apei la presiune scăzută consumatorii de la etaje nu vor avea apă. După începerea furnizării apei se poate întâmpla ca apa să fie tulbure o perioadă de timp, adică exact ca_cafeaua nechezol. A nu se spăla rufele albe cu mașina de spălat rufe automată cu această apă mizerabilă și căcănie. Consumatorii sunt rugaţi să îşi ia măsurile necesare pentru asigurarea rezervelor de apă (dacă vor mai apuca să o facă).

Lasati un comentariu