Tratament simplu pentru ciuperca piciorului

• publicat la: 13 iulie 2015
Tratament simplu pentru ciuperca piciorului

Ciuperca piciorului este, din păcate, foarte frecventă. Poate să apară in orice moment al anului la oamenii de toate vârstele si este foarte enervantă. Mai rău, se poate lua si la alte persoane dacă este folosită aceeasi baie, cum se intâmpla, de exemplu, in cazul sălilor de sport.

Din fericire, există si tratamente care se pot aplica acasa pentru tratarea acestei infectii fungice.

Cum apare ciuperca piciorului

Ciuperca piciorului poate apărea din mai multe motive, cel mai comun este folosirea pantofilor inchisi, pret de mai multe ore. Caldura si umiditatea aparute in interiorul pantofului sprijina dezvoltarea ciupercilor.

Cu toate acestea, există măsuri de precautie ce pot fi luate pentru a preveni formarea ciupercii, mai ales daca esti predispus la aceasta:

– evită să stai prea mult incaltat cu pantofii inchisi;

– nu folosi pantofi din materiale sintetice, care nu permit pielii sa respire;

– ai grija ca ori de cate ori ii incalti sa pulverizezi in interiorul lor un spray special pentru impiedicarea formarii ciupercii. In farmacii exista o multime de astfel de spray-uri.

Din nefericire, ciuperca poate fi luata si din alte parti, cum ar fi baia salii de sport, baia hotelului, piscina, bazinul de inot si alte locuri in care mergi descult. Ca metode de precautie este indicat sa nu mergi la dus in picioarele goale. Incaltamintea de cauciuc izoleaza picioarele de podea. De asemenea, aceasta poate fi folosita si la inot.

Tratament preparat acasa impotriva ciupercii piciorului

Pentru a lupta impotriva ciupercii piciorului poti pregati acasa un tratament simplu, cu ingrediente ieftine. Ai nevoie de apăcaldă, otet de mere si bicarbonat de sodiu.

Cu aceste trei elemente pregăteste o baie antifungica pentru picioare. Anterior spala picioarele asa cum faci de obicei, cu apa si săpun, sterge-le ăbine si apoi scufunda-le in recipientul in care ai pus apa calda si otet in proportii egale si doua lingurite de bicarbonat de sodiu. Otetul are proprietati fungicide.

Lasă picioarele sa se inmoaie timp de 20 de minute si apoi sterge-le bine cu un prosop curat. Ai grijă să nu mai rămână umiditate intre degetele picioarelor.

Repetă această procedura in fiecare zi, timp de cel putin doua saptamani, si vei vedea rezultatele excelente.

De asemenea, poti spăla sosetele intr-o solutie de apă si otet pentru a elimina bacteriile care trăiesc in ele si astfel să scapi de ciuperca piciorului.

FeteleStiu.ro

comentarii

de gigi la 17 iulie 2015 - 08:28

Otetul de mere nu este indicat, ci dimpotriva total contraindicat.Am facut si eu aceasta greseala si ciuperca s-a extins si cand am ajuns la dermatolog, mi-a zis sa nu mai folosesc otet de mere, intrucat nu este bun pentru asa ceva.

Lasati un comentariu