15 sancţiuni date de OPC Satu Mare în Negreşti, Ardud,Certeze,Hodod şi Babţa

• publicat la: 30 septembrie 2015
15 sancţiuni  date de OPC Satu Mare în Negreşti, Ardud,Certeze,Hodod şi Babţa

OPC Satu Mare  a desfăşurat în perioada 1 septembrie-11 septembrie acţiuni de control care au cuprins operatorii economici din judeţul Satu Mare comercianţi de produse textile.

Acţiunea a vizat verificarea respectării prevederilor legale privind modul de comercializare şi etichetarea produselor textile, precum şi etichetarea şi marcarea în limba română a produselor textile.

Controlul s-a făcut la  17 operatori economici, din care 15 operatori economici  au înregistrat mai multe abateri. Au fost  aplicate 15 sancţiuni contraventionale, şi anume  2 cu avertisment şi 13 amenzi, în cuantum total de 65.000 lei.

Una dintre deficienţe a fost depistată la produsele expuse la comercializare de operatori economici din Satu Mare şi Hodod, care nu erau etichetate şi marcate cu principalele informaţii referitoare la caracterizarea acestora ( denumire, compoziţie fibroasă, mod de întreţinere) :

Alte câteva  articole de îmbrăcăminte ( bluze, pantaloni, trening, lenjerie de corp, hanorace), perne decor şi covoare etichetate care  nu aveau  traducerea în limba română au fost depistate la operatori economici din Negreşti Oaş, Ardud şi Certeze.

De asemenea, trei operatori economici din Ardud şi Babta, nu aveau afişată placheta cu numărul de telefon Infoconsumator.

În urma acestor acţiuni de verificare  au fost aplicate sancţiuni contravenţionale cu  avertisment şi  amenzi în valoare de  65.000 lei. Au fost dispuse astfel măsuri de oprire temporară de la comercializare a unor produse în valoare de 5.963, până la remedierea deficienţelor.

Lasati un comentariu