Şedinţă ordinară de Consiliu Local. Reapare punctul Diverse

• publicat la: 22 noiembrie 2015
Şedinţă ordinară de Consiliu Local. Reapare punctul Diverse

După 3 luni de şedinţe extraordinare, primarul Kovacs  convoacă miercuri 25 noiembrie 2015, de la ora 12,00, o şedinţă ordinară de Consiliu Local în care apare şi punctul Diverse.

Noi rectificări de buget apar pe Ordinea de zi dar, urmare a sesizărilor consilierului Ciută, apare şi Execuţia bugetară până la data de 30 septembrie 2015.

Vă informăm că de 2 ani de zile primăria Carei nu a mai fost interesată să ofere posibilitatea careienilor (şi contribuabili şi votanţi) să urmărească activitatea aleşilor locali din  şedintele publice  de consiliu.

Cu toate că sumele alocate pentru massmedia sunt uriaşe, posturile judeţene de televiziune nu sunt chemate să filmeze şi să redea pe post desfăşurarea şedinţelor de CL cum se făcea în anii precedenţi. De cine se teme primarul Kovacs  de nu invită  posturile TV locale să difuzeze  şedinţele unde evoluează aleşii locali? Vin alegerile domnule primar şi careienii vor să ştie pe cine au trimis în forul legislativ al oraşului ca să vadă dacă mai merită un mandat sau se orientează către  alţii.

Ordinea de zi:

 1.      Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării Bugetului Local de Venituri și Cheltuieli al Municipiului Carei pe anul 2015

2.      Proiect de hotărâre privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul fiscal 2016

3.      Proiect de hotărâre privind aprobarea execuției bugetelor de venituri și cheltuieli la data de 30 septembrie 2015

4.      Proiect de hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate: “Sistem de supraveghere video Teatru și Casa de Cultura”

5.      Proiect de hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate: “Instalații de hidranți interior la Școala cu clasele I-VIII Vasile Lucaciu”

6.      Proiect de hotărâre privind aprobarea obiectivului: “Reabilitare pardoseală la Sala de tenis de masă”

7.      Proiect de hotărâre privind aprobarea tarifelor de refacere a trotuarelor pavate în municipiul Carei

8.      Proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 48.980 lei pentru iluminatul ornamental în municipiul Carei cu ocazia sărbătorilor de iarnă

9.      Proiect de hotărâre privind alocarea sumei din bugetul local reprezentând onorariul de avocat al cetățenilor afectați de pana de curent din perioada 31.12.2014-02.01.2015

10. Proiect de hotărâre privind aprobarea punerii la dispoziția Comisiei de Fond Funciar a două parcele din extravilanul localității având categoria de folosință “neproductiv” înregistrate în domeniul privat al municipiului Carei

11. Proiect de hotărâre privind aprobarea dezlipirii (dezmembrarii) imobilului cuprins în C.F. nr.109793 Carei (CF vechi nr.6878) cu nr top 1705/17 în suprafața totală de 2.852 mp

12. Proiect de hotărâre privind modificarea taxei de pescuit și a Regulamentului de pescuit la lacul Ianculești, aprobate prin H.C.L. nr.38/2012

13. Diverse

comentarii

de Ing.silv.dr. Ionel LUPU la 22 noiembrie 2015 - 22:31

Din cei 48.980 lei propusi pentru iluminatul „ornamental”, rupeti suma de 25.000 lei pentru plata reparatiilor care se efectuiaza in prezent la BISERICA din IANCULESTI !!! Este absoluta nevoie pentru pastrarea credintei, deoarece ISLAMISMUL este prin vecini si in locul bisericii ortodoxe va fi ridicata o coscogeamitea MOSCHEIE….. Statul Islamic vrea sa arboreze STEAGUL lor NEGRU prin toate capitalele europene, iar in final sa ajunga si la CASA ALBA (SUA)…. Nu va uitati la televizor, nu vedeti ce se intampla in prezent in BRUXELLES, sediul NATO si U.E. ????????? I. Lupu

de Horia Mărieș la 22 noiembrie 2015 - 22:58

@e Ing.silv.dr. Ionel LUPU la 22 November 2015 – 22:31

De acord fără nici o reținere cu propunerea Dvs., este cãt se poate de logică și de corectă.
Doar că o să se supere ru de tot firmele „pretine” primașului,mba chiar și primașul, fiindca vor fi văduviți de o parte din șpagă/mită/profit.

Asta, chiar dacă nu sunt de acord cu argumentația dvs prăpăstioasă bazată pe teoria triumfului islamismului (fundamentalist) in Europa și mai ales (ata-iculmea!) la Casa Albă.

de nominal la 23 noiembrie 2015 - 01:18

8. Proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 48.980 lei pentru iluminatul ornamental în municipiul Carei cu ocazia sărbătorilor de iarnă
Sper ca vom stii nominal cine sunt cei ce voteaza aceasta suma.

de Horia Mărieș la 24 noiembrie 2015 - 03:36

Sindicatele ameninţă cu greva dacă nu cresc salariile în administraţie (știre din 23 noiembrie 2015).

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) îi cere preşedintelui Klaus Iohannis promulgarea Legii privind aprobarea OUG 35/2015, ce prevede o creştere salarială de 10%, ameninţând că în caz contrar programul de lucru în va fi întrerupt zilnic. Sindicaliştii îl informează pe preşedintele Klaus Iohannis că, în aceste condiţii, au demarat acţiunea pentru strângerea de semnături în vederea declanşării grevei generale în administraţia publică locală, ca urmare a faptului că salariaţii din primării, consilii judeţene şi instituţiile subordonate acestora de pe întreg teritoriul ţării sunt cei mai slab plătiţi salariaţi din sectorul bugetar, peste 50 la sută dintre ei având salariul sub 1.200 de lei pe lună.

Oare ce poziție vor adopta de data asta salariații din Primăria Carei afiliați sindicatului „Proautonomia”?

Sau în cazul dânșilor nu mai este cazul să se întrerupă programul de lucru zilnic, fiindcă dânșii oricum au un salariu mediu de peste 900€ pe lună și, în plus, dânșii și-l întrerup oricum zilnic, timp de o oră-două pentru o cât mai sănătoasă digestie, în frunte cu primașul?

De altfel, pe la Primăria Carei, cuvântul grevă generală nici nu cred că există deoarece nu sunt motive care să genereze o astfel de acţiune de protest. Funcţionarii publici careieni nici nu au avea motive întemeiate pentru a intra în grevă, ştiut fiind că salariul mediu al personalului din „aparatului primașului” este echivalentul a 968 euro/lună. În aceste condiţii, e puţin probabil ca cineva să vrea o mărire suplimentară de salariu. Sau, mă rog, de vrut ar vrea ei, asta-i bisztos, dar nu cred că au curajul să ceară. Primăria Carei este renumită pentru nivelul salariilor acordate angajaţilor precum şi pentru modalitatea cel puțin ciudată, pe sistemul P.C.R. (Pile, Cunoșțiințe, Relații) de angajare a personalului. În plus, mai nou, anumiți salariați ai Primăriei Carei apar si pe listele celor care vor primi „locuințe sociale” în Str. Tireamului, adică, sărăntocii de ei, sunt și catalogați a fi „asistați sociali”.
Nu dau nume, fiindcă se știu ei foarte bine! Salariul de încadrare al city-managerului (8.084 lei lunar la care se aduagă sporuri) este unul de invidiat de miniştri oricărui guvern, inclusiv de cei tehnocrați ai actualului guvern Cioloș.

de Horia Mărieș la 24 noiembrie 2015 - 16:37

Metoda folosită de D.N.A. în județul Argeș este una eficientă și ea ar trebui să fie adoptată neapărat și un județul S.M., in sensul că este indicat ca D.N.A. să pună imediat (din principiu) sechestru asiguratoriu pe averile tuturor primarilor din județ, urmând să vedem noi abia după aceea, cãnd vom avea timp, dacă vor fi găsiți vinovați în instanța și dacă vor fi băgați la zdup după judecată, dacă va fi cazul.
Că de furat, oricum fură absolut toți primarii și viceprimarii din județul S.M., iar treaba asta este nagyon bisztos.

Constantin Nicolescu, fostul presedinte CJ Arges, deputatul PSD Mircea Gheorghe Draghici, 38 de primari si viceprimari de localitati si doi reprezentanti ai unei firme au fost trimise in judecata de DNA, anunta institutia. Draghici este trezorierul PSD si chestor al Camerei Deputatilor, iar Nicolescu a fost sef al PSD Arges.
In cauza argeșeană, procurorii au dispus masura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor mobile si imobile ce apartin inculpatilor: Cernatescu Gheorghe, Nica Vasile, Voicu Dumitru, Tarba Sever, Tarba Mihai Gheorghe, Secareanu Dumitru, Ene Florea, Marin Ion, Tudose Elisaveta,Ungurenus Mihai, Ibric Marian, Popa Ion, Stefan Ion, Matei Gheorghe, Patrascu Gheorghe, Badulescu Ion, Langer Nicolae, Iatagan Constantin, Cristescu Alexandru – Adrian, Serban Niculae, Visan Ionel Dragos, Rizea Florian, Pupaza Rosu Sevastian, Dincuta Daniel, Cioran Lucian, Dochinoiu Niculaie, Tuca Gheorghe, Ciobanu Marcel, Ivan Vasile Bebe, Berevoianu Corneliu, Simion Emil, Pepenel Nicolae – Cornel, Balasoiu Aurel, Postoaca Damian Ion, Nicolae Radu, Cioflan Iulian si Smadu Nicolae.

[Comunicat D.N.A. Nr. 1840/VIII/3, 23 noiembrie 2015]

de Horia Mărieș la 26 noiembrie 2015 - 21:37

@nominal

AvețiIi mai jos in videoclip pe cei ce au votat suma de aproape 50.000 lei pentru iluminatul ornamental de sărbători 2015 in Carei.
Aveti și discursul primașului despre táiatul porcului, cãrnați, pălincă, moschei, sinagogi, etc., de altfel un discurs foarte Intelectual, unul elevat tare, ce sa mai vorbim! 🙂 Miștocar rău de tot primașul ăsta, are un umor negru, numai bun de Dögtér.

https://vimeo.com/147043746

de Horia Mărieș la 26 noiembrie 2015 - 22:29

Constat ín presa de ziare localá pupincuristă că au inceput taranii din Carei sa vorbească discriminatoriu despre „stilul balcanic”.

Băi puțoi mutalău, cel care de când te-a făcut tactu’ primașu consilier local, adică încă din faza de scutece, o vorbă n-ai reușit să scoți pe la ședințe, fii te rog feumos foarte atent cum te exprimi de acum încolo în limba română fiindcă s-ar putea să o iei tare rău pe coajă.
Dacă nu te astãmperi total cu astfel de măgării și jigniri, o să fac un mișto de intelectul tau cu iz de partium și cel lent la neuroni, de n-o să te vezi bine.
Nota bene: tu îi faci pe unii în derâdere „balcanici”, doar fiindcă sunt români și fiindcă tu n-ai argumente cu care să combați, dar eu nu te fac așa cum ai merita din plin să te fac.
Bagă tare bine chestia asta la căpățână.
Asta nu este in nici în caz o amenintare, ăsta este doar un avertisment serios, pentru ca să-ți extrem de bine „pofa be”. Ciocu’ mic!
Ai înțeles bine lecția asta, faszika?

de Horia Mărieș la 28 noiembrie 2015 - 13:01

FIASCO MasterPlan SC APASERV SA Satu Mare.

Cine-i vinovatul?

Incearcă (total neconvingător) să ne lămurească printr-un speach inspirat primașul.

https://vimeo.com/147165109

Ar fi fost de așteptat ca lămuririle să le aducă city-managerul BEKÖ fiindcă, așa cum știm noi, el este cel ce reprezintă interesele careienilor pe la SC APASERV Satu Mare.

Dar dansul tace exact ca porcul în păpușoi. O fi din nou depresiv, așa cum era prin anii 2007-2008 când l-au săpat bine la temelie și l-au înlăturat, cu ajurorul unui „grup de presiune”, din fruntea organizatiei UDMR Carei, actualii „conducători”?

Daca-i asa, este iertat, n-avem ce-i face decat sa-i dorim insanatosire grabnica.

de Zsoltil la 29 noiembrie 2015 - 21:12

Cam greater primary balance a

de Horia Mărieș la 4 decembrie 2015 - 16:43

Apropo de pct. 4. Proiect de hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate: “Sistem de supraveghere video Teatru și Casa de Cultura”.

Până și „sudiștii” ăia cu „stil balcanic” au aflat de gogomănia de la sistemul se supraveghere cu care este dotată Poliția Locala S.M. Oare ca Poliția Locală Carei, subordonată ată primașului Kovacs Jeno situatia o fi la fel?

http://www.agerpres.ro/sci-tech/2015/12/04/camerele-de-supraveghere-ale-politiei-locale-satu-mare-accesate-de-hackeri-15-28-07

Adică orice hacker poate posta pe orice site imagini live din Carei?

„Mai multe camere de supraveghere ale Poliției Locale Satu Mare au fost accesate de hackeri. Imaginile pot fi urmărite pe internet live, pe un site din Rusia, informează Agerpres.
La 18 din cele 66 de camere de supraveghere a fost spart codul de acces, iar problema a fost remediată în două ore după ce Poliția Locală a fost anunțată de un cetățean care a descoperit acest lucru, a declarat vineri șeful Centrului de Supraveghere Video, Sorin Nadoș.
„Pe site-ul respectiv, noi am găsit 18 camere care au ajuns acolo cu ‘bună voința’ unor alți cetățeni, nu știm cine încă, și care au dat cumva de IP-urile camerelor. E un pic mai exotic subiectul, fiecare cameră este identificată cu un IP, o adresă unică. Dintre cele câteva sute de mii din Satu Mare, 66 sunt ale camerelor noastre de supraveghere. Cum au ajuns acele IP-uri și în mâna cui au ajuns, poate urmează să stabilim”, a declarat Nadoș. Nadoș a precizat că nu se va depune plângere la o altă instituție, până când nu vor fi făcute verificări în interiorul propriei instituții. „Întrebarea esențială este cum s-au obținut acele IP-uri. După ce s-au obținut, era o chestiune de timp să se poată sparge parola. Sunt programe speciale cu care se sparg parole după câteva săptămâni. Dacă ai răbdare, poți să le spargi”, a mai spus Nadoș. Camerele au fost resecurizate și se vor lua măsuri pentru îmbunătățirea sistemului de protecție.

Ne lămurește o persoană responsabilă din Carei?
Sau n-avem, pur și simplu, așa ceva?

de Costel la 23 aprilie 2021 - 17:17

Cum trebuie sa procedez pt. ca punctul Diverse sa fie introdus pe ordinea de zi a sedintei consiliului local?

Lasati un comentariu