Strada Cerbului, domnule primar

• publicat la: 21 februarie 2016
Strada Cerbului, domnule primar

Alte semnalări din partea careienilor sosesc pe adresa redacţiei BULETIN DE CAREI.

Vă rugăm să remarcaţi faptul că pe raza municipiului Carei funcţionează OMERTA, LEGEA TĂCERII instituită de administraţia Kovacs.  Commando-ul de jurnalişti ce supun Buletin de Carei linşajului mediatic, păstrează o tăcere suspectă asupra Realităţilor Careiene. Drumurile au fost lăsate ani de zile de  izbelişte pentru a le cosmetiza cu asfalt…înainte de alegerile locale.

Urmăriţi înregistrările trimise de careienii ce locuiesc pe strada Cerbului.

https://www.facebook.com/Buletin-de-Carei-737726976269392/

Aşa arată strada Cerbului… de 5 luni de zile! Nici maşina de gunoi nu mai poate intra pe strada! In 5 luni de zile a intrat de 4 ori… dar factura nu uită să o trimită Florisalul–-este mesajul ce a însoţit cele două clipuri.

Deşi condiţiile infrastructurii rutiere sunt cele din imagine, taxele şi impozitele locale  nu au fost diminuate. Dacă societatea de salubrizare nu intră pe stradaă , se pune întrebarea, Cum intră Ambulanţa în caz de Urgenţă?

Nu numai cu infrastructura rutieră sunt probleme. În municipiul Carei, locurile de joacă sunt de coşmar deşi au fost alocate fonduri europene pentru modernizarea lor.  Situaţia garajelor din cartierul Republicii e jalnică şi la fel de supusă OMERTEI. Nimeni din judeţ nu a remarcat surpările de asfalt din vară încoace, care se înmulţesc pe zi ce trece, nici faptul că au loc accidente grave datorită nesemnalizării corespunzătoare a gropilor capcană de  pe carosabil, unul din accidente fiind chiar mortal.

Pentru lucrările de construcţii şi reparaţii din cadrul Masterplanului implementat de Apaserv Satu Mare, încă nu au fost prezentate Buletinele de analiză şi Autorizaţia de Construcţie solicitate de consilierul  local Ilie Ciută.

redacţia

 

 

comentarii

de Horia Mărieș la 22 februarie 2016 - 05:50

Amintiri din copilărie. Am dat cu totul întâmplător, căutând de fapt cu totul altceva, peste un comentariu de al meu de acum 4 ani. Nu vreau să fiu ín nici un caz prăpăstios, pesimist, dar s-ar putea ca dacă o să-l reactualizez, dacă o să-l retușez doar nițel, să-l pot posta din nou în dimineața zilei de 6 iunie 2016, in ziua imediat următoare alegerilor locale careiene. Sper totuși că până atunci le va veni careienilor la cap mintea alegătorului, cea de pe urmă. Vorba miticilor bucureșteni, vorba regățeanului: Sper mata?

„de Horia Mărieș la 11 June 2012 – 03:11 (comentariu postat în BdeC)

Am căutat la prima oră (5:00 A.M.) in ziarele locale online rezultatele votului exprimat la Carei. Ziarul online nagykaroly.ro dădea probabilă victoria actualului primar, a lui jenöke, dar nu erau prezentate încă datele sigure. Nici în celelalte ziare rezultatele nu erau sigure.

Dar nu mai trebuie să aștept, știu deja rezultatul. Am citit pe facebook exclamația plină de satisfacție a simpatizantului RMDSz cel mai vocal din oraș, Zita Kiss (asta fiindcă ea vorbește la microfonul RaTraCa) prin care trâmbița:

“Zita Kiss minden 🙂 nyertüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüünk!!!! 🙂 ”

Mi-a fost suficient acest urlet în pustiu și acum îmi este foarte clar că trebuie să dăm, cu fair play-ul necesar, Caesarului ce-i al cezarului.

jenöke a reușit să-și conserve privilegiile de gróf al Careiului pe o perioadă de încă 4 ani. Asta într-un mod democratic, prin opțiunea exprimată cinstit la vot de alegătorii Careiului. Ne înclinăm în fața evidenței.

Nu știm încă ce rezultate a obținut famiglia, Cosa Nostra locală a lui jenöke, dar cu răbdare și tutun, o să aflăm și asta în cursul zilei de azi.

Asta este viața, dacă jenöke va mai sta în fotelul de primaș încă 4 ani, n-avem ce face, decât să uzăm și noi de dreptul nostru democratic de a face mișto în continuare, încă 4 ani, de jenöke și de gașca lui, de a da în vileag cât se poate de documentat, toate potlogăriile de care aceștia sunt în stare.
Și o să le dăm în vileag !

Chiar dacă maghiarimea din Carei s-a dovedit din nou unită și l-a așezat – recunoaștem – total democratic, dar contrar tuturor evidențelor – în fotelul de primaș pe jenöke, pe furăciosul, pe mincinosul, pe cel ce nu respectă legalitatea, etc., asta nu înseamnă că eu, contribuabilul oarecare, omul plebei, o să stau să înghit cumva ca treburile urbei în care-mi plătesc impozitele să fie conduse numai de incompetenți, numai de proști, numai de necinstiți. Asta nu! Prostia îmi repugnă!

Oare o fi avut dreptate Zita, i-o fi fost gura aurită: “…és félek. Igen, félek, hogy olyan emberek döntenek majd a sorsunkról, akiknek semmi másuk nincsen, csak inkopetenciájuk.”

Azok az emberek, az inkompetensek, döntötek tegnap a sorsotokról Zita drága!

Vă promit că o să uzez și în continuare de toate drepturile mele democratice și de toate mijloacele legale, și o să dau în jenöke ca în fasole, asta până cînd organele abilitate ale statului din județ, în frunte cu Instituția Prefectului Judetului Satu Mare, nu-și vor face datoria ca lumea, în ce-l privește pe jenöke precum și toată gașca lui de potlogari.

Tot răul spre bine.

Am văzut cu ocazia alegerilor locale cum și-au dat unii arama pe față, ca de exemplu dragii ziariști independenți, numiții Boros Erno și Zita Kiss.

Independenți față de soare, dar nu față de RMDSz. Nu mă mir de Boros, el și-a dat arama pe față încă de pe vremea când studia la Academia comunistă Ștefan Gheorghiu pe care a terminat-o în 1982 conform CV-ului lui, mă mir însă de Zita, mai tânără și care ar trebui să fie mai puțin infectată, de la care (sincer) mă așteptam la mai mult, nu să parieze cu încăpățânare, purtând ochelari de cal, mereu pe același cal șchiop.

Ca de exemplu: ” …egy a lényeg, RMDSZ-re kell szavazni, és 4 év múlva, ha igazán erős és igazán ütőképes lesz a másik magyar párt, akkor el lehet gondolkozni a váltáson, de most váltani nem más, mint öngyilkosság! mert lehet, hogy most lesz egy tanácsosuk, de az rmdsz veszít talán hármat, hát kurva jó üzlet ez nekünk, magyaroknak!”

Mă bucur însă că în Carei mai există și foarte mulți maghiari onești, responsabili, cărora le datorez tot respectul meu. Fiincă am citat mai sus foarte exact urletul Zitei, o să citez in continuare, cu permisiunea Dvs, și alți doi maghiari careieni, indiferent pentru cine au votat cei doi ieri.

Fazekas Árpád: “Nagykárolyi szinten nem is kellene hogy akkora szerepe legyen a politikumnak mint inkább a kompetenciáknak mert szerintem magyar, román, sváb de még a “kisebbségek” is azt szeretnék hogy szép, rendezett, gazdag városunk legyen.”

Zsolt Boda: “Zita egyetertek veled ,csak azt ne feledjuk el hogy az RMDSZ vezetoi is hibbasak ott fent mert ugy viselkednek mintha a sajat partjuk lenne …Kellemen Hunor 5 hazat vett miota az Rmdsz elnoke, Verestoly Attinak vagy 200 milio euroja van es vagy 10 cegje, mirrol beszelunk? szerintetek nem emiatt szakad szet minden? hagyuk mar a sokk lopast es az onerdeket es tegyuk kicsit oda magunkat a kicsii szegeny es oreg es beteg emberekert is, ne csak a zsebuket tomjek, megtudnak parat gyilkolaszni kozulok grrrrrrrrr”

In rest, s-auzim numai de bine, să ne iubim ca frații și să trăim în deplină și bună înțelegere. Nutrim în continuare speranța că deși alegerile locale s-au încheiat, o să fim citiți și pe la RaTraCa cu mare atenție și tot fără nici cea mai mică e-ZITA-re.”

de G.G. la 28 februarie 2016 - 10:59

Pe cand se asfalteaza strada Ciuta?

de kent la 28 februarie 2016 - 11:07

Strada Ciuta e gata asfaltata asa ca nu are nevoie de bani din primarie pentru a arata decent. Pe stada Ciuta gasesti buna intelegere, respect intre locatari, locuitorii au casele lor personale si masinile lor personale si nu baga nimeni mana in bugetul local, al careienilor pentru a si le cumpara. Pe acesta strada dialogul este ceva normal si obisnuit si nu se stie ce este minciuna si sistemul securist de dezinformare. Oamenii comunica normal intre ei, se preocupa de proprietatile lor si nu atenteaya la bunurile altora. Ce mai, o strada europeana pe care va invitam sa pasiti domnule Gigikent. Îndrăzniti si nu veti regreta. Exista si o altfel de viata decat cea pe care o stiti pana acum.
Respctele mele domnule Ciuta! Succes la alegerile locale!

Lasati un comentariu