Mărţişoare la Carei

• publicat la: 28 February 2017
Mărţişoare la Carei

Mâine este 1 Martie. Ziua Mărţişorului.  În România , venirea  primăverii  se sărbătoreşte  într-un mod unic, la începutul lunii martie.

Semnificatia mărţişorului a rămas aceeasi de-a lungul timpului: este un simbol al primaverii, al revenirii la viaţă. El ne aduce optimism si credinta. Forma acestuia s-a schimbat în timp. La început mărţişorul era simbolizat printr-o monedă. Mai târziu apărea sub forma unor mici pietre de râu vopsite in alb si roşu insirate pe o aţă. Acum mărgelele frumos colorate, ceramica si florile le-au luat locul.

Comercianţii de mărţişoare vin an de an pentru a oferi  o varietate de simboluri specifice acestei tradiţii milenare româneşti. În fiecare municipiu din România se organizează Târgul Mărţişorului în cadrul căruia producătorii îşi prezintă creaţiile proprii sau le comercializează pe ale altora.

Un singur comerciant de mărţişoare  găsim în municipiul Carei.  Şi acesta atent monitorizat de…,,economicul,, de la Poliţie. A mai fost un comerciant în zona de lângă staţia de autobus  dar  probabil nu a îndeplinit condiţiile…

În cursul anului trecut comercianţilor veniţi din Buzău pentru a vinde mărţişoare le-au fost ridicate şi numărate fiecare mărţişor în parte de …,,controlul economic,,.

.

 

Buletin de Carei

Lasati un comentariu